Over Harmen

Wat centraal staat bij Bikker? We vinden het leuk om mensen verder te helpen met hun bouw- of verbouwvraag op een manier die helemaal aansluit bij hun wensen, maar tegelijk verder gaat dan ze zelf hadden kunnen bedenken. We zetten onze kennis en kunde in om een plan neer te leggen dat aan alle kanten klopt. Dat vraagt om veel creativiteit: met elkaar zijn we iets aan het ontwerpen en uitwerken dat nog niet bestaat.

Als bouwkundig tekenaar ben ik in dat traject pas vanaf de tweede fase betrokken. Als het ontwerp van de architect staat, werk ik dit verder uit naar een plan dat voldoet aan alle regelgeving en bouwkundige details. Concreet betekent dit veel technisch tekenwerk in de computer en een stuk berekeningen om aan te tonen dat aan de eisen voor bijvoorbeeld daglicht, ventilatie, brandveiligheid of energiezuinigheid wordt voldaan. Met andere woorden: ik breng ontwerp en techniek samen. Als de bouw eenmaal is begonnen, ben ik vervolgens regelmatig ter plaatse om te kijken of alles volgens plan wordt uitgevoerd.

Het geheel is meer dan de som der delen, dat zie ik bij Bikker sterk terug. We hebben elkaar nodig om tot het beste resultaat te komen. We werken heel bewust allemaal in één open ruimte, zodat we gemakkelijk kunnen sparren of met elkaar mee kunnen kijken. We zijn op de hoogte van elkaars werkgebied en projecten, waardoor we elkaar goed kunnen bevragen. Heb je hier aan gedacht, waarom heb je daarvoor gekozen? Het maakt het creatieve proces niet alleen leuker; ik ben ervan overtuigd dat het ook zorgt voor meer kwaliteit.

Ons team

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur