Over Bert

Ideeën tot werkelijkheid maken, wensen en dromen verwezenlijken: dat maakt de architectuur zo’n mooi vak. Of het nu een dakkapel is of een complete villa, ik vind het mooi om mijn kennis en kunde in te zetten om iets waardevols te realiseren waar een ander voor de lange termijn happy mee is. Creativiteit is daarin de drijvende kracht, essentieel in dit vak omdat je wegen zoekt die een ander niet ziet.

Bijna veertig jaar geleden, in 1983, heb ik Bikker opgericht. Stiekem droomde ik er al langer van; een eigen architectenbureau. Dus toen de arbeidsmarkt slecht was en ik steeds in tijdelijke banen zat waarin ik niet voldoende creatief werd uitgedaagd, besloot ik de stap te zetten. Ik heb geen dag spijt gehad. Bikker is uitgegroeid tot een professioneel, hoogkwalitatief en creatief bureau. Ik vind het fantastisch om te zien wat er vandaag de dag staat!

Gaandeweg heb ik het bureau overgedragen aan mijn zoon Josia, maar als architect ben ik nog nauw betrokken. Erg leuk, want ik heb veel plezier in het contact met opdrachtgevers en het ontwerpen zelf. Ook al heb ik de pensioengerechtigde leeftijd, ik zet mijn creativiteit graag nog wat jaren in om dienstbaar te zijn aan anderen. Die dienstbare instelling kenmerkt mij; ik vind het belangrijk dat klanten krijgen wat ze willen en wat bij hen past.

Dat betekent: écht luisteren naar de wensen en overwegingen van de klant. Bij Bikker staat dat voorop. Die afstemming en betrokkenheid vullen we aan met onze vakkennis en vakkundigheid om te komen tot een optimaal resultaat. Samenwerken en korte lijnen vinden we daarin heel belangrijk, óók intern. Bij Bikker bespreken we elk plan met elkaar, denken we steeds met elkaar mee. We werken met een mooi team, waarbinnen we elkaar aanvullen in expertise en ideeën.

Zelf ben ik dankzij vele jaren ervaring behoorlijk allround, van particulier tot zakelijk, van oudbouw tot nieuwbouw, van exterieur tot interieur. De mooiste projecten zijn misschien wel die waar ik naast het ontwerp van het gebouw, ook mee mag denken over de inrichting. Zo maak je een opdracht echt helemaal af. Je ontwerpt dan niet alleen de vaas, maar mag er als het ware ook de bloemen in zetten.

Ons team

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur