Over Martijn

Mooi aan dit vak vind ik dat ik echt iets aan het maken ben, heel praktisch en concreet. Je ziet een plan onder je handen groeien en zich steeds verder uitkristalliseren. Wat begint met een stap achteruit en een eerste schets met dikke stift, wordt een gedetailleerd ontwerp en uiteindelijk een fysiek gebouw dat helemaal naar wens van de klant is. In dat ontwerpproces kom je vraagstukken tegen waar je een passend antwoord op moet vinden. Soms gaat dat vanzelf, soms ploeter je er twee dagen op, maar het mooie is: er komt altijd een goed idee.

Architectuur raakt heel veel vlakken. Wensen van de opdrachtgever, regels vanuit de overheid, omgeving, budget, planning, materialen: het is een puzzel met veel variabelen die je moet zien te leggen. En een standaardoplossing is er niet. Voor een leek is zo’n puzzel haast niet te doen. Daarom is het zo waardevol dat wij klanten kunnen bijstaan in die bouwwereld, als onafhankelijke en creatieve partner met verstand van zaken.

Ik ben pragmatisch ingesteld, ik wil klanten geen luchtspiegelingen voorhouden maar haalbare ontwerpen presenteren. Leuk vind ik het om als projectleider nauw betrokken te zijn bij het proces met de opdrachtgever. Aan de ene kant dat dynamische klantproces en aan de andere kant de pragmatische uitwerking in een gebouw dat slaagt, ik vind het een heerlijke combinatie. Regelmatig komen klanten terug of raden ze Bikker aan bij anderen. Een mooi signaal; we zijn echt een betrouwbare partner in het proces.

Ons team

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur