Over Josia

Een tekening tot leven zien komen, een plan een gebouw zien worden: als jongetje fascineerde me dat al. Vele ontwerpen later heeft het nog altijd iets magisch. Het gevoel wanneer je een gebouw uit de steigers ziet komen en de dingen herkent die wij er met overtuiging en passie in hebben gelegd; dat blijft gaaf.

Als zoon van de eigenaar liep ik als jochie al rond bij Bikker. In mijn vroege tienerjaren mocht ik helpen met tekeningen vouwen of maquettes maken. Later, toen ik ging studeren en aan mijn loopbaan begon, ben ik altijd één of twee dagen bij Bikker blijven werken. In 2009 besloot ik daarom voltijd voor Bikker te gaan. Zes jaar later nam ik de dagelijkse leiding van het bureau over en in 2017 werd ik directeur-eigenaar.

Mooi aan deze rol is dat ik zowel intern als extern eerste aanspreekpunt ben. Ik ben het gezicht van het bedrijf naar buiten toe, adviseer en begeleid klanten in het proces. Binnen de deur overweeg ik wie het beste bij een project past en neem ik deel aan het ontwerpproces, stel ik kritische vragen en zet ik de boel graag op scherp. Zo bewaak ik dat we leveren wat de klant wil, en het liefst nog ietsje meer.

Bikker wil een gids zijn; mensen meenemen op de weg. Wij kennen de route en maken de klant wegwijs. We beslissen niet voor de klant, maar lopen wel voorop. Met hún wensen als bestemming. Kortom: we doen het samen, daar geloof ik in! Ik vind het dan ook een groot compliment wanneer klanten zeggen dat we goed hebben geluisterd. Of aangeven dat ze de antwoorden op de vragen die wij hebben gesteld, terugzien in het eindresultaat.

Onderscheidend aan Bikker? Onze kwaliteit. We leggen de lat hoog, bijten ons ergens in vast, onderzoeken alle mogelijkheden. Maar ook onze interpretatie op duurzaamheid. Wij willen gebouwen realiseren die er over vijftig of honderd jaar nog staan. Dat vraagt om keuzes in materialen en ontwerpen die flexibel zijn en interacteren met de omgeving. Wij zijn ons ervan bewust dat een gebouw niet op zichzelf staat, maar onderdeel wordt van de samenleving. Zo is een project nooit een nummer, maar een stukje van de wereld.

Ons team

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur