Woonboerderij bouwen

Het ontwerpen van een nieuw te bouwen woonboerderij wordt vaak aan ons toevertrouwd. De oorsprong van ons bureau bevindt zich in de Alblasserwaard: een plek waar altijd al veel woonboerderijen gestaan hebben.

Balken in keuken - landelijk interieur in woonboerderij

Het werken aan en met een nieuw te bouwen boerderij zit dus in het DNA van ons architectenbureau. Tijdens de beginjaren van ons bureau ontwierpen we vooral lokale projecten die met de bouw van woonboerderijen te maken hadden. Tegenwoordig werkt ons architectenbureau aan boerderijwoningen door heel Nederland. Daarnaast zijn we ook erg actief en enthousiast in het verbouwen van boerderijen. Al deze kennis en ervaring benutten we in het ontwerpen van nieuwe woonboerderijen.

Wit gestucte woonboerderij (nieuwbouw)
Wit gestucte woonboerderij (nieuwbouw)

Kenmerken woonboerderij

Kenmerkend voor het ontwerpen van een woonboerderij is de vraag om de boerderij goed te laten passen in de omgeving. Woonboerderijen worden veelal gebouwd in een landelijke omgeving of in een open polderlandschap. Maar juist ook als ze gebouwd worden in een meer bebouwd gebied of in een bosrijke omgeving, is het belangrijk om het totaalbeeld te laten passen in de omgeving. Woonboerderijen kennen vaak een vrij specifieke plattegrond. Er is vaak veel ruimte op de begane grond en de verdieping is bijna altijd voorzien van een schuin dak waardoor de karakteristieke boerderijvorm kan ontstaan. Door creatief om te gaan met de beschikbare ruimte, ontstaat altijd een indeling die past bij onze opdrachtgevers.

Schetsontwerp nieuw te bouwen woonboerderij
Schetsontwerp nieuw te bouwen woonboerderij

Natuurlijke materialen voor nieuw te bouwen woonboerderij

Als bureau proberen we bij de nieuwbouw van een woonboerderij altijd te werken met natuurlijke materialen zoals riet, steen, hout en zink. Dit wil echter niet zeggen dat er zich geen eigentijdse elementen in een woonboerderij kunnen bevinden. Juist als de kenmerkende vorm van het gebouw goed neergezet kan worden, kunnen we spelen met eigentijdse elementen zoals grote glasopeningen of moderne, strakke interieurs. We hebben ervaring met allerlei soorten materialen; van riet tot zink, historische bouwmaterialen en de nieuwste technieken. Wij kunnen u voorzien van het juiste advies bij het ontwerpen van uw woonboerderij

Nieuwbouw van een boerderijwoning met oude bouwmaterialen
Nieuwbouw van een boerderijwoning met oude bouwmaterialen

Binnen en buiten

De relatie tussen binnen en buiten vinden we erg belangrijk bij een nieuw te bouwen boerderij. Door het terrein en de tuin om de woonboerderij heen mee te ontwerpen, zoeken we naar een stukje integrale kwaliteit. We houden rekening met de oriëntatie van de zon en de zichtlijnen vanuit de woonboerderij op de omliggende tuin. Door deze aandacht aan het ontwerp te besteden, zorgen we ervoor dat alles klopt in het ontwerp en dat u optimaal van uw woonboerderij kunt genieten.

Nieuw gebouwde boerderijwoning
Nieuw gebouwde boerderijwoning

Van oriëntatie tot oplevering

Ons bureau is zeer ervaren en creatief in alle stappen van het bouwproces. Al in het prille begin kunnen wij u adviseren als u, bij wijze van spreken, alleen nog maar droomt van het bouwen van een woonboerderij. Is uw droom reëel? Waar moet u op letten en aan welke investeringen moet u denken? Wij kunnen u op weg helpen met al deze vragen. Vervolgens kunnen wij u ontzorgen in het gehele traject vanaf de eerste schetsen tot en met het opleveren van de bouw. Hiervoor kiezen we samen een geschikte aannemer die bij u en het project past. Tijdens de ontwikkeling van uw woonboerderij laten we uw belangen voorop staan en zijn we een creatieve en onafhankelijke architect waarmee het bouwen van een woonboerderij een heel plezierig en goed doordacht traject wordt.

Woning in boerderijstijl
Woning in boerderijstijl

Uw wensen bij nieuw te bouwen woonboerderij

Heeft u een idee of wens om een boerderijwoning te bouwen? Neem gerust contact met ons op om te onderzoeken of we samen uw droom werkelijkheid kunnen laten worden. U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen of vrijblijvend onze informatiemap aan te vragen.

Het team van Architektenburo Bikker heet u van harte welkom
Het team van Architektenburo Bikker heet u van harte welkom

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur