Landelijke woning met houtconstructies

In Groot-Ammers hebben we deze landelijke woning ontworpen en technisch uitgewerkt. De woning is gelegen op een prachtige kavel, midden in het open landschap. Het ontwerp toont aan de voorkant als een woning, parallel gesitueerd aan de weg. De achterkant bestaat uit een schuurachtig volume, opgetrokken uit houten spanten en zwarte, houten gevelbekleding.

Door de combinatie van deze twee volumes sluit de woning aan de voorzijde mooi aan op de weg. Aan de achterkant vindt de woning door ons ontwerp een mooie aansluiting met het open polderlandschap. Het voorhuis is hierbij rijk gedetailleerd; bijvoorbeeld door mooie deurlijsten, luiken, ankers in het metselwerk en een houten gootlijst. De achterkant is robuuster en gemaakt van meer natuurlijke materialen waaronder met name hout.

straatbeeld landelijke woning nieuwbouw bikker architecten
Het straatbeeld van de landelijke woning

Veranda

De grote overstek aan de achterzijde van de woning vormt een mooi overgangsgebied vanuit het interieur naar het open weiland aan de achterzijde. Hierbij ontstaat een veranda met veel hoogte. Ook is de veranda voorzien van een buitenhaard. De slaapkamers op de verdieping zijn met openslaande deuren en een Frans balkon tevens aangesloten op de veranda.

achteraanzicht woning landelijk nieuwbouw bikker architect
Het achteraanzicht van de nieuw gebouwde, door ons ontworpen landelijke woning
veranda houtconstructie overstek landelijke woning bikker architectenbureau
De veranda met houtconstructies biedt een beschutte plek en een geleidelijke overgang naar buiten

Kelder

Onder de gehele voetprint van de woning is een kelder aanwezig. Deze wordt gebruikt als technische ruimte maar ook als hobbyruimte en de stalling van auto’s. Het bouwen van diepe kelders in een drassige polder kan een grote uitdaging zijn. Dit is de reden dat we bij dit project adviseerden om een lokale, ervaren aannemer te selecteren die ervaring heeft met soortgelijke uitdagingen.

details woning nieuwbouw landelijke woning
De landelijke woning heeft een hoog detailniveau

Interieur

In het interieur is de landelijke stijl doorgezet. Er zijn houten spantconstructies geplaatst waarbij er door het hele huis heen grote balken zichtbaar zijn. In de entreehal zijn er stenen klinkers toegepast als vloerafwerking. Ook is er een balkenplafond gemaakt op de begane grond. Vanaf zonsopkomst tot en met zonsondergang komt er van alle kanten veel licht de woning in. Ook hebben we veel aandacht gegeven aan zichtlijnen over de rest van het terrein.

uitzicht woonkamer nieuwbouw landelijke woning
Uitzicht vanuit de woning met de openslaande deuren geopend

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur