Boerderijwoningen voor starters

Als alternatief voor het verkopen van een woonboerderij is er bij dit project gekozen voor het verbouwen én nieuw bouwen van in totaal acht boerderijwoningen voor starters in Streefkerk.

De eigenaren van de woonboerderij hadden moeite met de verkoop van de woning. Daarom is er voor gekozen om een andere weg in te slaan. Er is gekozen voor projectontwikkeling. De samenwerking tussen de eigenaren en ons als architectenbureau leverden in totaal acht nieuwe starterswoningen op. In de boerderij zijn vier woningen gecreëerd. Het voorhuis is gerenoveerd. Ook is er is een rijtje van vier nieuwe woningen gebouwd.

Boerderijwoningen gevelaanzicht
Boerderijwoningen gevelaanzicht

Boerderijwoningen in kwadrantvorm

De starterswoningen in de boerderij zijn in kwadrantvorm ontworpen. Dit wil zeggen dat ze rug aan rug in een vierkant gesitueerd zijn. Door deze efficiënte indeling is de beschikbare ruimte optimaal benut. Het rijtje nieuwe woningen is in dezelfde stijl ontworpen als de originele woonboerderij. Dit zorgt ervoor dat het contrast tussen oud en nieuw vervaagt. Het geheel gaat op in de omgeving. Daarom lijkt het alsof het altijd al onderdeel is geweest van het geheel.

Oude situatie boerderijwoningen
Oude situatie boerderijwoningen

Welverdiende herbestemming

Tot slot is het voorhuis gerenoveerd. Daarom hebben we een ontwerp gemaakt voor het vernieuwen van het dak. Het ontwerp omvat ook het creëren van een eigen entree en een garage. Zo is het voorhuis grotendeels in de originele staat bewaard gebleven. Het pand heeft zijn welverdiende herbestemming gekregen. Daarbij horen ook de starterswoningen. Het authentieke beeld en de originele details hebben we kunnen bewaren. Het is een duurzame vorm van projectontwikkeling!

Boerderijwoningen
Boerderijwoningen

Nieuwsbericht boerderijwoningen

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur