Landelijke woning met IJsselstenen

Deze fraaie, landelijke woning is gebouwd met antieke handgevormde IJsselsteentjes. Door de IJsselstenen op een moderne manier te verwerken, zijn ze uitstekend te gebruiken bij nieuwbouw.

Het was belangrijk dat de woning in landelijke stijl ontworpen werd zodat de woning thuishoort in de omgeving waar deze gebouwd is. In de ontwerpfase werden we gevraagd enkele specifieke wensen mee te nemen. Enkele daarvan waren een ruime kelder en paardenboxen in de achterliggende schuur. Door de geringe breedte van het bouwperceel is het ontwerp in de lengte opgezet. Het feit dat de woning gebouwd is in de richting van het landschap is tevens kenmerkend voor een landelijke woning. Hierdoor hebben we ook alle beschikbare ruimte op het kavel optimaal kunnen benutten.

Landelijke woning
Landelijke woning

Kenmerken landelijke woning

Landelijke woningen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn uiteraard wel een aantal kenmerken die typerend zijn voor een landelijke woning. Denk aan een lage dakgoot en roedes in de ramen (eventueel met luiken). Verder is een landelijk woonhuis omgeven door ruimte en heeft een rustig aangezicht. Het meest belangrijke van een landelijke woning is dat de woning in het landschap past en dat er passende, natuurlijke materialen toegepast zijn. In dit geval zijn dat IJsselstenen.

Details in het metselwerk met ijsselsteentjes

Woning in IJsselsteentjes

Bij dit project zijn de landelijke kenmerken veelvuldig aanwezig. Bovendien heeft de woning een rieten kap gekregen met twee sierlijke dakkapellen met koperen zijwangen. Daarbij is het houtwerk donker. Daardoor ontstaat een mooi contrast met de lichte IJsselsteentjes. Achter de woning is een schuur gebouwd in een contrasterende stijl. Deze stijl past bij de landelijke woning. De schuur is bekleed met donker gebeitst hout en heeft een oranje pannendak. Hierdoor ontstaat een speels contrast met het woonhuis. Beide zijn ze echter in een typisch landelijke stijl ontworpen. Op deze manier versterken ze elkaar heel mooi en blijft het geheel in harmonie. De IJsselstenen geven de woning een uniek, landelijk karakter. Ze doen de woning opgaan in de omgeving. Deze stenen zijn hergebruikte IJsselstenen, afkomstig van de firma Kersbergen uit Ameide.

Landelijke woning met bijpassende schuur
Landelijke woning met bijpassende schuur

Ruimte

Ondanks dat dit landelijke woonhuis niet op een breed kavel staat, wordt de woning omgeven door ruimte. Doordat het ontwerp in de lengte is opgezet, is er voldoende ruimte overgebleven op het kavel. De woning staat middenin de polder. Er is van alle kanten prachtig zicht op het polderlandschap.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur