Boerderijwoning met rieten dak

Deze boerderijwoning in Noordeloos heeft door zijn boerderijvorm en het kleur- en materiaalgebruik een typisch landelijk karakter.

Nadat de originele boerderij was afgebrand, diende de boerderijwoning in Noordeloos opnieuw gebouwd te worden. Het ontwerp van de nieuwe woning is gebaseerd op de oorspronkelijke boerderij. De grootste verandering aan het voorgevelbeeld is de voordeur die naar de andere kant van de gevel is verplaatst.

Boerderijwoning in Noordeloos
Boerderijwoning in Noordeloos

Twee boerderijwoningen in één

In de boerderij zijn twee woningen gesitueerd, één in het voorhuis en één in het achterhuis. De woonboerderij is gebouwd met bakstenen die lijken op de originele ‘IJsselstenen’ welke de woning een authentiek karakter geven. Door de oorspronkelijke boerderij als leidraad te nemen voor de ontwerp van dit woonhuis, is een passende invulling gegeven aan het karakter van deze streek.

Boerderijwoning

Interieur boerderijwoning

Net zoals bij de originele boerderij, zijn ook nu de grote staldeuren echte eyecatchers. Daarbij zorgen ze voor veel daglicht naar binnen toe. Van binnen is er op speelse wijze omgegaan met de indeling van de ruimte. De verdiepingsvloer loopt niet van muur tot muur, maar is iets terug gehouden waardoor het lijkt of het plafond zweeft in de woonkamer. Dit geeft een speels en ruimtelijk effect, omdat het plafond naast de verdiepingsvloer verder de hoogte in gaat en de schuine daklijn volgt.

Vroegere boerderijwoning
Vroegere boerderijwoning op deze locatie

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur