Verbouwen interieur boerderij

De wens om een woning qua interieur geheel te verbouwen tot een landelijke boerderijstijl, is werkelijkheid geworden voor de bewoners van deze mooi verbouwde boerderij.

De woning is in 1986 gebouwd. Het interieur van de boerderij bestond voor het verbouwen uit de toenmalig gebruikelijke materialen en afwerkingen. Onze opdrachtgever wilde echter graag een oudere, landelijke stijl creëren door middel van het integreren van een oude houtconstructie in sfeer van een oude boerderij. Deze constructie is dus niet origineel maar is er later ingebracht. Als architect en interieurarchitect werkten we een plan uit om de woning in zijn geheel te transformeren naar een mooie boerderij met een landelijk interieur.

Balken in keuken - landelijk interieur na verbouwing boerderij
Balken in keuken: landelijk interieur ná verbouwing boerderij
Houtconstructie in het zicht op overloop na verbouwing boerderij
Houtconstructie in het zicht op de vide / overloop van de verbouwde boerderij

Houtconstructie interieur boerderij

Bij het verbouwen van het interieur van deze boerderij is de houtconstructie zoveel mogelijk effectief gebruikt. Het wordt ingezet als constructief element. Op enkele plaatsen zijn ze gebruikt als sierelement of als bekleding van de onderliggende stalen constructiebalken. De constructie is terug te vinden in bijna elke ruimte in het huis. Het vormt dus een verbindend element in het landelijke interieur van de boerderij.

Bibliotheek in het landelijke interieur van de verbouwde boerderij
Bibliotheek in het landelijke interieur van de verbouwde boerderij

Houtconstructie in het zicht na verbouwing boerderij in landelijk interieur

Contrast

In de woning zelf zijn eigentijdse elementen gecombineerd met landelijke, klassieke elementen. Deze combinaties geven een mooi contrast waardoor de verschillende stijlen elkaar gaan aanvullen en versterken.

Moderne badkamer en welness in verbouwde boerderij
Moderne badkamer / wellness in de verbouwde boerderij

Licht en ruimte

Vanwege de relatief lage plafonds zijn er in de gevels zoveel mogelijk ramen en deuren ontworpen. Dezen hebben voldoende hoogte gekregen. Zo komt het daglicht ver genoeg de boerderij in. Dit is gecombineerd met een slim lichtplan. Daardoor ontstaat zoveel mogelijk openheid en ruimtelijkheid. Het zorgt voor een fijne woonsfeer in het interieur van de boerderij.

Uitvoering verbouwing boerderij
Situatie tijdens de uitvoering van de verbouwing
Brede vensterbank na verbouwing interieur boerderij
Brede vensterbanken in de boerderij

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur