Bedrijfspand of kantoor

Het ontwerpen van kantoren en bedrijfspanden is sinds de oprichting van ons bureau een vast onderdeel van ons portfolio. Zowel de nieuwbouw als de verbouwing en uitbreiding van bedrijfspanden is bij ons als architect in goede handen.

Het is onze visie om een bedrijfspand te ontwerpen dat ten dienste staat van haar gebruikers. Het moet een kantoor worden dat een ondernemer of organisatie helpt ondernemen. Ook dient het groei te ondersteunen. Het moet vooral werkplezier geven aan iedere medewerker. De mens staat hierin centraal. Vanuit het gebruik en de beleving van het gebouw ontwerpen wij een ‘thuis’ voor uw organisatie.

Montapacking Molenaarsgraaf bedrijfspand architect Bikker
Nieuwbouw Montapacking Molenaarsgraaf
Interieur montapacking molenaarsgraaf
Entreehal Montapacking Molenaarsgraaf

Samenwerking

Door onze creativiteit zijn we als architect goed in staat om creatieve oplossingen te bedenken voor het inpassen van uw werk- en/of productieprocessen. Dit kunnen wij echter niet alleen. Samenwerking met u is essentieel om tot het beste resultaat te komen. Een goed ontwerpproces is hierbij van groot belang. Als architect nemen wij u mee van grove naar fijne details in het maken van alle keuzes. Van een geschetste visie tot aan de positie van de stopcontacten: wij begeleiden u van A t/m Z. Door onze ruime ervaring in het ontwerpen van bedrijfspanden en kantoren kunnen wij u ontzorgen in zowel het ontwerp als ook de bouwtechnische uitwerking, vergunningen, selectie van de aannemer of bouwteam-partners en tot slot de bouwbegeleiding.

Betoncentrale met kantoor De Lek Beton Groot-Ammers
Nieuwbouw betoncentrale met kantoor te Groot-Ammers
Nieuwbouw drukkerij
Nieuwbouw kantoor met drukkerij

Omgeving kantoor en bedrijfspand

Kenmerkend aan het ontwerpen van een bedrijfspand is dat we als architect een groter volume ontwerpen dan bijvoorbeeld in de woningbouw. Als dit volume in een open gebied gebouwd wordt, zoals een polderlandschap, dan vraagt dit om een zorgvuldige inpassing. Hierbij kiezen we samen met de opdrachtgever uit twee denkrichtingen qua ontwerp.

Een eerste mogelijkheid is om het gebouw nadrukkelijk in te passen in het landschap of in de omgeving. Dit kan opgelost worden in het gebouw zelf door het ontwerp een horizontaal karakter mee te geven voor minder hoogtewerking. Ook door het toepassen van natuurlijke materialen en/of passende verhoudingen kan een bedrijfspand of kantoor ingepast worden in de omgeving.

Montapacking houten gevelbekleding
Houten gevelbekleding op een bedrijfspand

Een tweede mogelijkheid is om het gebouw juist te laten contrasteren met de omgeving. Dit past goed in de reeds bebouwde omgeving of op plekken waar bedrijfspanden of kantoren mogen opvallen (bijvoorbeeld op zichtlocaties langs snelwegen). Naast de architectuur van de gebouwen speelt ook het ontwerp van het omliggende terrein een grote rol. Ook in het terrein kan namelijk gekozen worden voor een geleidelijke of meer contrasterende overgang naar de omgeving. Keuzes hierin passen wij als architect altijd aan op uw situatie als ondernemer en de context waarin het bedrijfsgebouw of kantoor gebouwd gaat worden.

Straatbeeld ontwerp Montapacking Molenaarsgraaf
Montapacking Molenaarsgraaf in haar groene omgeving

Buitenruimtes

Het terrein om uw bedrijfspand heen vormt de overgang tussen uw bedrijfspand en de openbare ruimte. Het is het gebied waar uw medewerkers en belanghebbenden komen en gaan maar ook de plek waar al uw logistieke processen plaatsvinden. Als architect geven we veel aandacht aan de buitenruimte. Onze creativiteit, ervaring maar vooral een goede samenwerking met onze klant leidt tot verrassende oplossingen en efficiënte buitenruimtes. Een buitenruimte kan ook bij uitstek het middel zijn om een bedrijfspand of kantoor in te passen in de omgeving. Hierin kunnen we, net als bij het ontwerp van het gebouw, kiezen voor een contrasterende of samenwerkend ontwerp. Afhankelijk van uw situatie, de wensen en de omgeving van uw bedrijfspand ontwerpen we samen de beste oplossing.

Interieur

Uw medewerkers, klanten en uw leveranciers moeten zich thuis voelen in uw bedrijfspand. De identiteit van uw bedrijf moet naadloos passen in het interieur. Als interieurarchitect staat de beleving en het gebruik van het interieur centraal bij het ontwerpen van een bedrijfspand. Aspecten als licht, ruimtelijkheid, comfort, zichtlijnen en efficiëntie worden standaard benoemd in de afstemming met ondernemers en organisaties. Door u te ontzorgen in het ontwerp, de inrichting en de invulling van het interieur ontstaat een unieke synergie tussen het buitenterrein, de gevels en het interieur. Ook in productie- en opslagruimtes zorgen we voor een efficiënte, mooie, gebruikersvriendelijke ruimte waar uw medewerkers met plezier hun werk kunnen uitvoeren.

Interieur nieuwbouw drukkerij
Interieur nieuwbouw drukkerij
Montapacking molenaarsgraaf interieur
Interieur bedrijfspand Molenaarsgraaf
Interieur tegelshowroom te Rijssen
Interieur tegelshowroom te Rijssen

Duurzaamheid kantoor en bedrijfspand

Tijdens de eerste gesprekken behandelen we ook het thema duurzaamheid. De verbouwing of nieuwbouw van een bedrijfspand of kantoor is bij uitstek het moment om een verduurzaming binnen uw organisatie te realiseren. Alle nieuw gebouwde bedrijfspanden en kantoren ontwerpen wij gasloos. Door middel van het gebruiken van bodem- of luchtwarmte kan een duurzame en comfortabele manier van verwarmen en koelen gecreëerd worden. Een groene invulling van het buitenterrein kan hierbij bijdragen aan de duurzame uitstraling van uw bedrijfspand.

Kantoor gelegen aan het natuurgebied
Kantoor gelegen aan het natuurgebied

Naast energie leggen wij ook de focus op duurzame materialen en zijn we op de hoogte van de mogelijkheden in circulair bouwen en verbouwen. Tot slot is de flexibiliteit naar de toekomst toe net zo belangrijk bij duurzaam bouwen en verbouwen. Een gebouw dat geschikt is voor de toekomst en mee kan groeien met uw organisatie: dat is voor ons een duurzaam resultaat. Graag adviseren wij u in een vroeg stadium over de mogelijkheden.

Vrijblijvend gesprek

Benieuwd naar wat er voor u mogelijk is? Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen of voor het plannen van een vrijblijvend adviesgesprek. Wij nemen graag de tijd voor u om te onderzoeken wat uw mogelijkheden zijn in de nieuwbouw, verbouw of uitbreiding van uw bedrijfspand of kantoor.

Bouwmanagement Paul Roescher Keukens Rijssen
Realisatie van een door ons ontworpen bedrijfspand in uitvoering

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur