Monta Molenaarsgraaf

In Molenaarsgraaf wordt de nieuwe hoofdvestiging van Montapacking gebouwd. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen ontstaat een mooie overgang naar het polderlandschap.

In het bedrijfspand en het kantoor verzorgt Monta de logistieke afhandeling voor webwinkels. Wij kregen als architect de opdracht om een representatief kantoor te ontwerpen. Daar horen ook bijpassende opslaghallen bij. Bij het kantoor werkten we in de architectuur met hout, staal en glas als materialen. De vormgeving van de hallen is terughoudend. Er is horizontale belijning aangebracht. Daardoor wordt de hoogtewerking aan de rand van de polder en de aangrenzende woonwijken visueel gebroken. Een groene inrichting van bomen, gras en een parkeerterrein in een parkachtige setting omzoomt het geheel.

Montapacking Molenaarsgraaf bedrijfspand architect Bikker
Ontwerp nieuwbouw Monta Molenaarsgraaf
Montapacking Molenaarsgraaf
Resultaat van de nieuwbouw na de oplevering

Optimale benutting

We maken in het ontwerp zoveel mogelijk gebruik van de fundering van het voormalige gebouw. Dit gebouw brandde af in september 2018. De bouwmogelijkheden binnen het bestemmingsplan zijn optimaal benut. Daardoor is zoveel mogelijk opslagruimte voor het bedrijf gecreƫerd. Deze opslagruimte is nodig voor de logistieke afhandeling. Monta verzorgt deze afhandeling voor vele webwinkels in heel Nederland. In een vroeg stadium bespraken we de plannen met de omwonenden en naastgelegen bedrijven. In het ontwerp hielden we rekening met de belangen van de naastgelegen woningen en bedrijven. Tijdens deze bijeenkomst werd daar positief op gereageerd.

Monta nieuwbouw
Monta nieuwbouw
Kantoor montapacking molenaarsgraaf
Het kantoorgedeelte met houten gevelbekleding
Interieur montapacking molenaarsgraaf
Entreehal Monta Molenaarsgraaf

Licht en ruimte

De werkruimtes in het kantoor en in de expeditie krijgen grote glazen puien. Daardoor ontstaat zicht op de polder en de naastgelegen weg. In deze ruimtes worden hoge plafonds gemaakt. Daardoor kan het daglicht grotendeels voor de verlichting van de werkplekken zorgen. De kantoren krijgen glazen wanden en grote, open ruimtes. Daardoor ontstaat grote transparantie. In de opslaghallen worden geen ramen toegepast. Zo wordt lichtoverlast naar de nabijgelegen woningen en bedrijven voorkomen. Dit voorkomt ook dat de voorraad van webwinkels verkleurt door UV-straling. Ons architectenbureau verzorgt het gehele proces voor dit project. We doen dit vanaf de eerste ontwerpschetsen tot en met de volledige engineering van het kantoor en het bedrijfspand in 3D modellen. Een bouwteam voert het project uit met aannemer P. van Leeuwen uit Meerkerk.

Straatbeeld ontwerp Montapacking Molenaarsgraaf
Straatbeeld van het ontwerp
Montapacking molenaarsgraaf interieur
Interieur
Montapacking houten gevelbekleding
Houten gevelbekleding

Veiligheid

In het ontwerp en de technische uitwerking is veel aandacht besteed aan de veiligheid van het gebouw. In alle ruimtes is rekening gehouden met extra vluchtwegen en goede brandscheidingen. Rondom het gebouw is door het vele glas veel zicht op het buitenterrein en de in- en uitgaande goederenstromen.

Zie ook: ‘Een duurzaam bedrijfspand en een gevel met karakter’

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur