Betoncentrale De Lek Beton

Voor deze betoncentrale hebben we de nieuwe huisvesting mogen ontwerpen. Er kunnen in de nieuwe betoncentrale talloze betonrecepten ontwikkeld worden waarmee elk type afnemer bediend kan worden.

Als architect was het onze taak één geheel te ontwerpen. De maten van de installaties stonden hierbij vast. Sinds de oplevering van dit uitdagende bouwproject behoort ‘De Lek Beton’ uit Groot-Ammers bij de top 10 van modernste en grootste betoncentrales van Nederland. Door het ontwerp en de kleurenkeuze zijn de centrale en het kantoor één geheel geworden. De opdrachtgever zegt hierover in een interview:

‘We hebben architect Bikker de opdracht gegeven om er met een nieuw kantoor een passend geheel van te maken. Het is allemaal perfect gelukt. We krijgen veel complimenten voor het compacte geheel. Indrukwekkend aanwezig en toch niet storend.’

Betoncentrale met kantoor De Lek Beton Groot-Ammers
Betoncentrale met kantoor De Lek Beton Groot-Ammers
Betoncentrale terrein Groot-Ammers
Betoncentrale terrein Groot-Ammers

Bouwmanagement & interieur

Naast het ontwerp en de verdere uitwerking van het plan zijn we ook bij de bouw nauw betrokken gebleven. Door invulling te geven aan het bouwmanagement van het project hebben we het geheel in goede banen kunnen leiden. Door de goede samenwerking met de verschillende adviseurs en aannemers is een schitterend resultaat behaald. Ook bij het realiseren van het kantoorinterieur zijn we nauw betrokken geweest als interieurarchitect. Het resultaat is een creatief en efficiënt geheel, met veel invloeden uit de betonindustrie.

Gevels betoncentrale De Lek Beton Groot-Ammers
Gevels betoncentrale De Lek Beton Groot-Ammers

Duurzaamheid

Zowel voor de warmte als de koeling is een warmtepomp toegepast die gebruik maakt van bodemenergie. In de winter haalt het systeem warmte uit de bodem. In de zomer werkt het systeem als koelmachine, waarbij de vrijgekomen warmte in de bodem wordt opgeslagen voor de winterperiode. De investeringen in de nieuwe centrale vroegen ook om duurzaamheid in de bedrijfsvoering. Alle werkprocessen zijn opnieuw op elkaar afgestemd, de productiecapaciteit is vergroot en er is een representatief pand gebouwd. Het geheel is toekomstbestendig en kan op lange termijn fungeren als leverancier van beton in een groot werkgebied.

Aluminium gevelbeplating betoncentrale De Lek Beton Groot-Ammers
Aluminium gevelbeplating betoncentrale De Lek Beton Groot-Ammers

Links

 

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur