Vrijstaande jaren 30 woning

De wens om een woning te bouwen die geheel naar eigen wens is, is werkelijkheid geworden voor de bewoners van deze vrijstaande jaren 30 woning in Nootdorp.

Nadat de opdrachtgevers een kavel gekocht hadden in Nootdorp is het project ontstaan voor het bouwen van een vrijstaande jaren 30 woning. Dit was geheel naar wens en behoefte van de opdrachtgevers. De wens van de opdrachtgevers was een groot woonhuis met de buitenkant in jaren 30 stijl ontworpen en met van binnen een landelijke sfeer. Het resultaat is een unieke, vrijstaande en zeer ruime woning met aangebouwde garage. De ligging is mooi aan een doodlopend hofje met in totaal 10 villa’s.

Jaren 30 woning - voorgevel
Voorgevel van de jaren 30 woning

Jaren 30 woning kenmerken

Als je een grote woning wenst, is de jaren-dertig-stijl de bouwstijl bij uitstek. Een groot huis is goed passend te ontwerpen, omdat er met ruime volumes zijn. De woning heeft een symmetrische opzet. Het woonhuis bestaat uit een rechthoekige basis met een volume aan de voorkant dat iets uitsteekt. Hierdoor wordt de lange voorgevel, met zijn karakteristieke donkerrode bakstenen, doorbroken en krijgt de woning zijn allure. Dit wordt versterkt door de grote overstekken. Verder is het steile dak en de horizontale, doorlopende lijn in de raamdorpels op de verdieping typerend voor een jaren 30 woning.

Vrijstaande jaren 30 woning

Landelijk interieur

Bij binnenkomst kom je terecht in een landelijke sfeer. Het eerste wat opvalt is de rustieke zwart/wit geruite vloer welke doorgetrokken is naar de keuken. De keuken is geheel in landelijke stijl gemaakt en is voorzien van een kookeiland. Het interieur heeft een verfijnde afwerking en er zijn natuurlijke kleuren en materialen toegepast. De landelijke sfeer combineert goed met de jaren 30 stijl aan de buitenzijde van de woning.

Jaren 30 kenmerken in het interieur

Toch zijn er ook in het interieur jaren 30 kenmerken te vinden, zoals het glas-in-lood in de haldeur en de en-suite deuren tussen keuken en woonkamer. De brede schuifdeuren tussen de keuken en de woonkamer kunnen opengezet worden om de connectie met de woonkamer te maken. Wanneer gewenst scheidt je de ruimtes hierdoor echter ook gemakkelijk. Via de openslaande deuren in de woonkamer kom je op de veranda van het woonhuis. De veranda en de tuin zijn strak vormgegeven met strakke belijning en heldere zichtlijnen. Dit past zeer goed bij de jaren 30 stijl.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur