2 onder 1 kapwoningen in jaren 30 stijl

Deze 2 onder 1 kapwoningen zijn ontworpen in de jaren 30 stijl, welke door de ligging ook landelijke invloeden hebben meegekregen.

Om 2 onder 1 kapwoningen te bouwen is onderlinge overeenstemming van groot belang. In dit project waren het de wensen van vier opdrachtgevers waar we als architect met veel plezier vorm aan gaven. Het resultaat zijn ruime 2 onder 1 kapwoningen waarin elementen van zowel landelijke als jaren 30 stijl woningen in terugkomen.

2 onder 1 kapwoning in statige jaren 30 stijl
De 2 onder 1 kapwoningen zijn statig ontworpen (typisch jaren 30)

De jaren 30 stijl

De 2 onder 1 kapwoningen hebben een groot volume door de maat van 6,0 bij 12,0 meter. De grote overstekken, erkers en accenten in het metselwerk benadrukken de jaren 30 stijl van deze woningen. Het gebruiken van de juiste proporties en verhoudingen was hierbij een belangrijke taak van ons als architect.

Achtergevel van de 2 onder 1 kapwoningen

Landelijke invloeden kapwoningen jaren 30 stijl

Enkele details (zoals de roeden verdeling in de ramen) benadrukken het landelijke aspect van deze woningen. De 2 onder 1 kapwoningen jaren 30 stijl zijn gebouwd in een landelijke omgeving. Hier is rekening mee gehouden in de situering van de woningen op de kavels. In het ontwerpproces was het onze taak als architect om de details en vormen op de juiste manier te doseren. Hierdoor is het rustige maar ook statige beeld van de woningen ontstaan en is er een mooie combinatie tussen de landelijke stijl en de jaren 30 stijl neergezet.

2 onder 1 kapwoningen in het straatbeeld

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur