Herenhuis architectuur

In gemeente Zederik is dit herenhuis gebouwd. Het ontwerp is een klassiek, symmetrisch geheel. De garage naast de ruime woning is in bijpassende stijl gebouwd.

De wens van de klant was een statig herenhuis waarvan de architectuur past in de landelijke omgeving. Een herenhuis bleek het geschikte type woning te zijn voor dit project. Een herenhuis is een groot, statig en luxe woonhuis die uit minimaal twee woonlagen én een zolder bestaat. Ook is dit type woonhuis doorgaans voorzien van hoge plafonds, hoge raampartijen en in het geval van een vrijstaand exemplaar van een schilddak met twee schoorstenen.

Voorgevel herenhuis architect Bikker
Herenhuis, ontworpen door ons als architect

Woonhuis met verschillende stijl invloeden

Bij een herenhuis denken we al snel aan de typerende grachtenpandjes. Maar dit type woning kan dus ook zeker vrijstaand gebouw zijn en ontworpen met verschillende stijl invloeden. Van klassiek tot heel modern, passend in de omgeving waar gebouwd wordt. Dit project heeft duidelijk jaren ‘30 en landelijke invloeden. Het uitstekende trappenhuis aan de voorzijde boven de voordeur en het halfronde dakkapelletje is typisch jaren ’30. De roedes in de ramen geven een landelijke knipoog aan het geheel en de pilaren bij de entree zorgen voor een statige aanblik.

Herenhuis architect Bikker

Verfijnd ontwerp herenhuis architectuur

Door het grote volume van de woning zijn er diverse details toegevoegd die het ontwerp van dit herenhuis verfijnen. Denk hierbij aan de sierklossen onder de goot en de penanten in het metselwerk. Door de toevoeging en de juiste dosering van deze elementen is het ontwerp van de woning statig, maar toch ook sober gehouden.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur