Verbouwing woonboerderij

Dit project omvatte de verbouwing van een woonboerderij waarbij het creëren van eenheid centraal stond. Dit werd doorgevoerd vanaf de keuken tot aan het erf.

De woonboerderij is heeft een flinke verbouwing ondergaan. Daardoor is het beeld van de woning rustiger geworden. De rust is gerealiseerd door de indeling van ramen. Verder zijn er aanpassingen gemaakt in de opzet van dakramen. Er zijn ook dakkapellen vervangen. Al deze elementen zijn bij de verbouwing tot één nieuw geheel ontworpen. Niet alleen de gevels zijn aangepakt maar ook de binnenkant is geheel verbouwd. De oude schuur naast de boerderij is hierin meegenomen en herbouwd tot bijpassende garage.

Meer licht in de woonboerderij

Licht is belangrijk voor wonen en leven. Grotere dakkapellen hebben gezorgd voor meer leefruimte. Deze grote dakkapellen laten ook meer licht naar binnen. Er zijn daarnaast ook grotere dakramen geplaatst. Daarom komt er op meerdere manieren meer licht de woning binnen.

Verbouwde woonboerderij
Verbouwde woonboerderij

Respect voor oude stijl bij verbouwing woonboerderij

In de woonboerderij zijn nog veel historische elementen terug te vinden. In het ontwerp hebben wij deze elementen gerespecteerd. Deze historische elementen hebben we ingezet en ons erdoor laten inspireren. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat de nieuwe veranda en garage in bijpassende stijl zijn ontworpen en uitgevoerd. Ook zijn beeldbepalende details, zoals de ontlastingsbogen boven de ramen, bewaard gebleven. Hierdoor is de authenticiteit van de verbouwde boerderij ook in de nieuwe opzet nog duidelijk zichtbaar.

Woonboerderij voor de verbouwing
Woonboerderij voor de verbouwing

Dwarshuisboerderij

Dit type woonboerderij wordt ook wel een ‘dwarshuisboerderij’ genoemd. Hierbij staat het voorste gedeelte dwars op het achtergedeelte. Dit type boerderij ontstond halverwege de 19e eeuw. Boeren werden toen welvarender en kregen meer de behoefte om luxe te leven en hun welvaart te tonen.

Voorerf na de verbouwing van de woonboerderij
Voorerf na de verbouwing van de woonboerderij
Interieur na de verbouwing
Interieur na de verbouwing
Veranda aan de verbouwde woonboerderij
Veranda aan de verbouwde woonboerderij

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur