Verbouwing T-boerderij

De wens om te wonen in een woonboerderij, gecombineerd met een eigen Bed & Breakfast, wordt werkelijkheid in dit plan voor de verbouwing van deze T-boerderij in Groot-Ammers. De eigenaar van deze T-boerderij heeft de wens om de boerderij als woonhuis te gebruiken gecombineerd met een B&B in het voorhuis.

De verbouwing van de T-boerderij hebben we begeleid vanaf de eerste schetsen. Voor de inpassing van de B&B was een ontheffingsprocedure nodig. Dit hebben we verwerkt in de aanvraag van de omgevingsvergunning die volledig door ons als architect verzorgd is. Naast de boerderij werd een deel van het erf opnieuw ingericht en werden er enkele bijgebouwen gerenoveerd.

Verbouwing T-Boerderij vroeger
Oude situatie T-Boerderij
Schets gevels verbouwing T-Boerderij
Schets gevels verbouwing T-Boerderij

T-boerderij

Dit type boerderij wordt een T-boerderij genoemd. Je herkent dit type boerderij aan de vorm van de noklijn. Het voorste deel staat dwars op de boerderij waardoor een T-vorm in de noklijn ontstaat. Vaak blijft dit deel binnen de contouren van de boerderij, maar het kan ook voorkomen dat het voorste deel groter is waardoor óók het grondplan de vorm van een ‘T’ krijgt. In dit geval is het grondplan rechthoekig gebleven.

Schetsplan verbouwing T-boerderij

Voor de aanvraag van diverse processen voor de verbouwing van de T-boerderij hebben wij gebruik gemaakt van handschetsen. Met handschetsen kunnen we een authentieke sfeer neerzetten en gemakkelijk diverse varianten laten zien. Het schetsplan voor de gevels van de T-boerderij is hier een goed voorbeeld van.

Het gebruik van handschetsen is tevens een goed middel om de gemeente te overtuigen van een plan. Door de gemeente mee te nemen in een stukje beleving en sfeer kan deze zich makkelijker inleven in de visie van een project. Het ene project heeft baat bij moderne, digitale schetsen, welke wij ook met passie en kunde maken. Het andere project vraagt om authentieke, handgetekende schetsen.

Voor de verbouwing T-Boerderij
Achtergevel vóór het verbouwen van de T-Boerderij
Schets voor achtergevel verbouwing T-Boerderij
Schetsplan voor- en achtergevel van de verbouwing van deze T-Boerderij

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur