Verbouwing van oude boerderij

Door de verbouw van deze oude boerderij heeft het donkere interieur plaatsgemaakt voor een lichte, ruime en warme leefomgeving. De oude boerderij is beschermd als gemeentelijk monument.

Door de monumentale bescherming van de oude boerderij had de verbouwing een zorgvuldige aanpak nodig. Zo moest er rekening gehouden worden met de spanten die niet aangepast mochten worden. Ook de gevels van de boerderij konden niet gewijzigd worden bij de verbouwing. Er dienden dus andere oplossingen gezocht te worden om licht en ruimtelijkheid te creëren.

Resultaat na verbouw oude boerderij
Resultaat na verbouw oude boerderij

Oud en donker

De boerderij is gevestigd op een prachtige locatie. Doordat het in de voorafgaande situatie vooral ontbrak aan licht en ruimte werd dit niet als prettig ervaren. De vloer was opgedeeld in verschillende hoogtes, de vloerafwerking had een donkere kleurstelling en ook de houten spanten waren donker gebeitst. Dit maakte het interieur donker en niet ruimtelijk. Ook zijn er door de jaren heen vele, kleine aanpassingen uitgevoerd waardoor de samenhang niet langer aanwezig was.

Oude situatie oude boerderij
Voormalige situatie oude boerderij

Totaalvisie verbouwing oude boerderij

Door één totaalvisie te maken, is de samenhang teruggebracht en is er veel licht en ruimte in de oude boerderij gecreëerd. De grootste uitdaging van dit project was het creëren van een lichter interieur zonder nieuwe ramen te plaatsen. Om te beginnen zijn de verschillende vloerniveaus gelijk getrokken naar één niveau en zijn de kozijnen wit geschilderd. Door meer (glazen) deuren in het interieur te plaatsen krijgt daglicht de kans om verder door te stromen in het interieur van de oude boerderij. Ook zijn de spanten schoongestraald zodat ze lichter van kleur zijn geworden. Door dit alles zorgvuldig uit te laten voeren door een gespecialiseerde aannemer is er een compleet vernieuwde woon- en leefomgeving ontstaan in de oude boerderij.

Verbouwen oude boerderij - kantoor

Begeleiding van A t/m Z

In dit project zijn we als architect en interieurarchitect bij het gehele traject betrokken geweest. Het plan begon met het creëren van een visie en ontwerp voor het verbouwen van de oude boerderij. Vervolgens hebben we de vergunningen voor het wijzigen van het monument verzorgd. Ook is er door ons een technische omschrijving van de verbouwing gemaakt. Hierbij hebben we de kosten en offertes bezien om de werkzaamheden van de aannemer te kunnen coördineren en controleren.

Keuken in verbouwde oude boerderij
Keuken in verbouwde oude boerderij
Details in de oude boerderij
Details in de oude boerderij

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur