Verbouwde boerderij met atelier

Na de aankoop hadden onze opdrachtgevers de wens om deze boerderij uit te breiden en de uitstraling te verbeteren. Het ontwerp dat volgde gaf de verbouwde boerderij meer ruimte, licht en comfort.

Daarom heeft deze boerderij een vriendelijker uitstraling gekregen. Het heeft nu ook een meer landelijk karakter. Dat is een mooie winst vergeleken met de oude situatie. De verbouwde boerderij is aan de achterzijde uitgebreid. Zo hebben we gebruik gemaakt van de optimale mogelijkheden van het vergunningsvrij bouwen.

Atelier bij de boerderij

De aanbouw van de boerderij is bij de verbouwing grondig aangepakt. Er is bij het ontwerp uitgegaan van een atelier. Dit is gerealiseerd door grote raampartijen toe te voegen. Daarom lopen de boerderij en de tuin nu op een natuurlijk manier in elkaar over. De wens om een geleidelijke overgang te creëren tussen de woonboerderij en de achterliggende tuin is zo gerealiseerd.

Vernieuwing rieten dak

Deze verbouwde boerderij is voorzien van een nieuw rieten dak. Dit rieten dak is goed geïsoleerd.  Hiervoor zijn nieuwe houten planken op de oude ronde sporen bevestigd. Daarop zijn eerst nog geïsoleerde dakplaten geplaatst. Hier is uiteindelijk het rieten dak op bevestigd. Daarom ontstaat een geheel dat wel zo duurzaam is! De isolatie zal zowel in de zomer als in de winter voordelen opleveren.

"Uitbouw

Meer daglicht in de verbouwde boerderij

In het dak zijn meerdere dakramen geplaatst. Ook de zijgevels zijn voorzien van extra ramen. Hierdoor is er meer ruimtelijke beleving ontstaan. Er wordt op deze manier ook daglicht gecreëerd in het woongedeelte van de boerderij. De verbouwing is verder afgerond met het vernieuwen van de kozijnen, ramen en luiken. Het interieur van de boerderij is ook in zijn geheel geschilderd. Om het compleet te maken, is dit interieur afgewerkt in een passende, landelijke kleurstelling. Daardoor is een natuurlijke overgang ontstaan tussen het woongedeelte en de omgeving.

Situatie voor de verbouwing van de boerderij
Voorgevel vóór de verbouwing van de boerderij

 

 

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur