Restauratie boerderij

Door de restauratie van deze boerderij in Groot-Ammers is er een unieke balans ontstaan tussen oud en modern.

Door de jaren heen was de balans van dit pand en het boerenerf er omheen verdwenen. De vraag aan ons bureau was om er één geheel van te maken en het geheel te restaureren. Hierbij diende zowel de buitenkant, het interieur als ook de tuin en terreininrichting mee-ontworpen te worden tot een levensloopbestendig geheel.

Boerderij na restauratie
Aanzicht van de boerderij na de restauratie

Oud combineren met modern

De authentieke balken zijn bewaard gebleven in het interieur, waardoor de boerderij zijn karakter duidelijk heeft behouden na de restauratie. De grote, hoge vertrekken in de woonboerderij zorgen voor openheid in de ruime leefruimtes. Dit ruimtelijke effect wordt versterkt door het gebruik van lichte kleuren en grote ramen. De authentieke details in combinatie met het strakke, moderne stucwerk versterken elkaar op positieve wijze. Het maakt de vertrekken tijdloos en toekomstbestendig. Deze woonboerderij is weer in zijn oude glorie hersteld.

Voorzijde boerderij na restauratie
Voorzijde van de gerestaureerde boerderij

Restauratie boerderij als totaalplan

In de woonboerderij is de meeste leefruimte op de begane grond gesitueerd. Met het ontwerp voor de restauratie van de boerderij is daarom veel rekening gehouden met het omliggende terrein. Door de restauratie van de oude boerderij in samenhang met de tuin, woning en het interieur te ontwerpen is het geheel terug in balans gebracht en is er rust en eenheid ontstaan.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur