’t Zouweveld Ameide

De nieuwbouwwijk 't Zouweveld vormt de overgang tussen Ameide en het open polderlandschap. Dit landschap grenst aan het natuurgebied de Zouweboezem. Ameide heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid met verschillende bouwprojecten.

Eén van die projecten in de nieuwbouwwijk is ’t Zouweveld Ameide. In dit project zijn onder andere tien rijwoningen gerealiseerd. Daarnaast zijn er ook twee twee-onder-een-kapwoningen en vijf mooie patiowoningen gebouwd.

woningen ameide voorgevels
Voorgevels van de woningen
Twee-onder-een-kapwoning Zouweveld Ameide
Twee-onder-een-kapwoning
Vrijstaande woning 't Zouweveld Ameide
Vrijstaande woning in ’t Zouweveld in Ameide

Open polderlandschap

We hebben in het ontwerp de hoogte visueel beperkt. Hiervoor hebben we gekozen omdat de woningen grenzen aan het open polderlandschap. Het beperken van de hoogte hebben we gedaan door het pannendak door te laten lopen op de gevel. Hierdoor ontstaat een gevel waarvan het metselwerk minder hoog is. Het zorgt ook voor een horizontale werking in het gevelbeeld.

Interieur rijwoningen Ameide
Interieur van één van de rijwoningen

Aandacht voor detail in ’t Zouweveld

In de gevels ontwierpen we daarnaast betonaccenten en accenten en nuances in het metselwerk. Deze aandacht voor detail zorgt voor een hoogwaardige, nieuwe woonwijk die een mooie overgang vormt naar het open landschap.

Gevelbeeld rijwoningen 't Zouweveld Ameide
Gevelbeeld rijwoningen

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur