Landelijke woningen Goudriaan

Goudriaan, in het project 'De Goudplevier' zijn verschillende type woningen als één landelijk geheel ontworpen.

Door de verplaatsing van een agrarisch bedrijf bood de mogelijkheid zich aan voor de realisatie van landelijke woningen. In samenspraak met ons als architect, de gemeente, stedenbouwkunde en de projectontwikkelaar is een fraaie invulling gecreëerd met een sterke relatie en goede overgang met het omliggend polderlandschap.

Voorgevels van de landelijke rijwoningen
Voorgevels van de landelijke rijwoningen

Projectontwikkeling in de polder

In het project ‘De Goudplevier’ zijn dertien woningen gerealiseerd. Het project omvat verschillende type woningen: hoekwoningen, eengezinswoningen, miva-seniorenwoningen, maisonnette woningen en twee vrijstaande woningen. Dit eigentijds bouwplan is milieuvriendelijk en duurzaam uitgevoerd met natuurlijke tinten en materialen.

Achtergevel landelijke rijwoningen

Landelijke woningen

De beschikbare ruimte voor dit project is in het hart van de polder gesitueerd, omgeven door sloten. Een prachtige locatie! Zodoende zijn de woningen allemaal met de achtertuin aan het water ontworpen voor optimaal woonplezier. Daarnaast was het erg belangrijk dat het nieuwbouwproject als vanzelfsprekend op moest gaan in het polderlandschap.

Vogelvlucht landelijke woningen Goudriaan
Vogelvlucht van het project

Natuurlijke materialen

Dit is tot uiting gekomen in het landelijke karakter van het nieuwbouwproject. Kenmerkend voor de landelijke woningen is de donkere houten gevelkleding in combinatie met rode bakstenen en de gevel lijnen van de vrijstaande woningen. Doordat alle woonhuizen met dezelfde materialen zijn gebouwd is het ondanks de mengelmoes van verschillende type woningen, toch één geheel en gaat het nieuwbouwproject op in de landelijke omgeving.

De projectontwikkeling en bouw van de woningen is uitgevoerd door Blokland Bouwpartners

Impressie vrijstaande woning

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur