Kantoren en appartementen

Deze projectontwikkeling omvat een duurzame renovatie van een witte, voormalige graanmaalderij en de nieuwbouw van een pand ernaast.

In totaal zijn er acht woning en kantoorruimtes gerealiseerd in twee panden, prachtig gelegen aan het water. Deze projectontwikkeling is er één waarin duurzaamheid centraal stond.

Projectontwikkeling kantoor appartementen
Projectontwikkeling kantoor appartementen

Kantoorruimtes en woningen

De wens van de opdrachtgever was het realiseren van kantoorruimtes met meerdere wooneenheden. De voormalige graanmaalderij leende zich hier uitstekend voor, maar de oude woning naast de graanmaalderij bleek niet geschikt voor het realiseren van deze plannen. Hier hebben we een nieuw pand voor ontworpen waarin dit wel mogelijk is, in dezelfde stijl als het voormalige gebouw.

Duurzaamheid

Wij zijn groot voorstander van duurzaam bouwen en verbouwen. Binnen dit project zagen wij kansen liggen voor het toepassen van diverse duurzame oplossingen. De opdrachtgever was hier ook enthousiast over en zo heeft dit project, met name qua installatietechniek, een duurzaam karakter gekregen.

Projectontwikkeling kantoor appartementen straatbeeld
Straatbeeld projectontwikkeling kantoor appartementen

Duurzame projectontwikkeling

In het terrein zijn verticale bodem-warmtewisselaars geplaatst in combinatie met een warmtepomp. Het tweede gebouw is voorzien van een lucht/waterwarmtepomp op het dak. De warmte uit de buitenlucht wordt hierbij opgepompt tot een hogere temperatuur. Als extra voorziening is er bij de duurzame renovatie van de voormalige graanmaalderij ruim 50m2 zonnecollectoren geplaatst om tapwater duurzaam te verwarmen.

projectontwikkeling waterzicht
Projectontwikkeling aan het water

 

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur