Landelijke starterswoningen

Dit rijtje starterswoningen maakt deel uit van het totaalplan van de renovatie van een monument en is daarom in een passende stijl ontworpen.

Als architectenbureau is het ontwerpen van starterswoningen ons niet vreemd. In dit project maakt de realisatie van landelijke starterswoningen deel uit van het totaalplan voor de restauratie van een monumentale boerderij.

Landelijke starterswoningen te Almkerk
Landelijke starterswoningen te Almkerk

Totaalplan bij rijksmonument

Om het contrast tussen oud en nieuw te doen vervagen is het ontwerp van dit rijtje starterswoningen gebaseerd op authentieke boerenerf schuren. Dit is heel goed te zien aan de zwart gepotdekselde planken. Op deze manier heeft dit rijtje starterswoningen een landelijk karakter gekregen. Het rijtje gaat op in de omgeving en vormt één geheel met het gerestaureerde rijksmonument waarin ook een viertal starterswoningen zijn gerealiseerd. De situering naast de monumentale boerderij versterkt het landelijke karakter van de woningen.

Landelijke starterswoningen op het erf

Indeling landelijke starterswoningen

De plattegronden en afmetingen van de woningen zijn afgestemd op de startersdoelgroep. De woningen zijn op een unieke wijze ingedeeld, de beschikbare ruimte is op een speelse wijze ingedeeld om deze zo optimaal mogelijk te benutten en het wooncomfort te maximaliseren. De starterwoningen zijn allen voorzien van een geïntegreerde berging en een bergzolder met een vlizotrap. Een mooiere locatie kun je jezelf als starter op de woningmarkt toch niet voorstellen?

Doorzicht langs de boerderij op de starterswoningen

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur