Ontmoetingskerk Middelburg

Als architect hebben we de renovatie en verbouwing van dit kerkgebouw in Middelburg ontworpen en begeleidt. Het kerkgebouw wordt gebruikt door de Protestantse Wijkgemeente 'de Ontmoeting'. Omdat de gemeente de wens had om het gebouw langjarig te gebruiken, is er besloten om het bestaande kerkgebouw uit te breiden.

Kerkzaal ontmoetingskerk Middelburg
Kerkzaal ontmoetingskerk Middelburg

Renovatie kerkgebouw

Nadat er door ons als architect een compleet plan ingediend was, is er akkoord gegeven op de renovatie van het kerkgebouw. Het plan omvatte o.a. het realiseren van een nieuwe toiletgroep aan de achterzijde van het bestaande kerkgebouw, het uitbreiden van de hal en het vernieuwen van de plafonds en vloerbedekking in het gehele gebouw. Ook heeft de entree een facelift gekregen en is het interieur aangepakt.

Entree van de Ontmoetingskerk
Entree van de Ontmoetingskerk

Interieur en inrichting kerk

Naast ons werk als architect mochten we als interieurarchitect het ontwerp van het interieur maken. Het ontwerp van het liturgisch centrum, met de kansel, tafel, doopvont en lessenaar, waren hierbij bepalend voor het beeld. Er is gekozen voor een moderne, ruimtelijke invulling. De verdere aankleding van de kerkzaal versterkt dit beeld.

Interieurdetail ontmoetingskerk Middelburg
Interieurdetail ontmoetingskerk Middelburg

Links

Wijkgemeente De Ontmoeting
Info gebouw & orgel Ontmoetingskerk

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur