Kerk verbouwen Maranatha Zwijndrecht

De GKv-gemeente uit Zwijndrecht heeft ons als architect ingezet voor de verbouw van de kerk waarmee extra ruimte is gecreëerd en de oriëntatie van de kerkzaal is gedraaid.

Om deze kerk te verbouwen zijn wij als architect uitgenodigd een ontwerp te maken en deze te presenteren aan de kerkelijke gemeente. De reactie van de gemeente was positief waarna ze heeft besloten om met ons ontwerp het proces te vervolgen.

Resultaat na het verbouwen van de kerk - architect Bikker
Straatbeeld van de verbouwde Maranatha kerk

Kerk verbouwen

Het plan omvat de uitbreiding en verbouwing van de Maranathakerk in Zwijndrecht. Het kerkgebouw kreeg hierbij extra ruimte en een nieuwe indeling. De oriëntatie van de kerkzaal is hierbij gedraaid. Ook zijn er extra zaalruimtes gecreëerd. Met duurzame, milieuvriendelijke energie is het energieverbruik verlaagd en het comfort verhoogd. Ook de inrichting van de kerk is door ons meegenomen in onze gecombineerde taak van zowel architect als interieurarchitect.

Interieur nieuwe kerkzaal - ontwerp door interieurarchitect Bikker
Interieur nieuwe kerkzaal
Ruimte entreehal na verbouwen kerk - architect Bikker
Ruime entreehal na verbouwen kerk

Inrichting kerk

De inrichting van de kerk is op moderne wijze ontworpen. Er is veel gebruik gemaakt van licht, glas en staal. De grote glazen entree verwelkomt je in de ruime hal. Het doel van deze openheid is om een laagdrempelig, uitnodigend effect te creëren richting de omgeving. Deze ruimtelijke beleving wordt doorgetrokken naar de kerkzaal waar veel daglicht naar binnen komt. Er is gewerkt met blauwe accenten wat o.a. te zien is in de vloerbedekking van het podium. De enkele blauwe stoelen zorgen voor een speels effect tussen de witte stoelen. De vloer heeft een warme kleurtoon gekregen.

Transparante entree verbouwde Maranathakerk
Transparante entree verbouwde Maranathakerk
Jeugdruimte Maranathakerk
Jeugdruimte Maranathakerk

Onze rol als architect

Doordat wij het project van A t/m Z hebben mogen ontwerpen en begeleiden, zijn alle aspecten op elkaar afgestemd en is het resultaat dienstbaar aan de kerkelijke gemeente. De betrokkenheid van de gemeente hebben wij op deze manier als architect tijdens de verbouwing van de kerk weten te vergroten. Tijdens het schrijven van het bestek en uitwerken van de plannen zijn ook de vele zelfwerkzaamheden van de gemeenteleden geïntegreerd in de plannen. Dit heeft voor een aanzienlijke besparing van de verbouwingskosten gezorgd. Ook werd hiermee de betrokkenheid van de gemeenteleden bij het project vergroot. Tijdens de uitvoering van de verbouwing is door ons architectenbureau de bouw begeleid.

Bouwbegeleiding tijdens de uitvoering van het project door onze architect
Bouwbegeleiding tijdens de uitvoering van het project door onze architect

Voor meer informatie over de gemeente, bezoek de Website van de GKv in Zwijndrecht

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur