Kantoor Bikker architectenbureau

Ons architectenbureau heeft zich gevestigd in een nieuw kantoor in de monumentale vestingstad Nieuwpoort.

We hebben een lange zoektocht achter de rug. Ons architectenbureau wilde namelijk een mooi nieuw kantoor met potentie. We vonden in Nieuwpoort een voormalige winkelruimte die voldeed aan onze verwachtingen. Zo gingen we samen met lokale partijen enthousiast aan de slag om van dit pand een nieuw ‘thuis’ te maken voor ons team.

We zijn maanden bezig geweest met slopen, verbouwen en inrichten. Alle vaste inrichting is uit het gebouw weggehaald. Als resultaat ontstond een casco waarbinnen we de vrijheid hadden om een nieuw, duurzaam kantoor te creëren. Hierbij hebben we een eigentijdse uitstraling weten neer te zetten. Dat is te bijvoorbeeld te zien aan de combinatie van warme kleuren en houtaccenten.

Bikker architectenbureau in Nieuwpoort

Begane grond
Werkruimte van Bikker architectenbureau

Atelier

Contrasten bepalen het interieurontwerp van ons kantoor. De wanden van kalkzandsteen met stalen kolommen zijn bijvoorbeeld ruw van structuur. We hebben ze wit gemaakt. De plafonds bevatten stalen balken in het zicht en zijn doorlopend donker gemaakt. De verfijnde grijze gietvloer biedt een tegenhanger aan de ruwere materialen. De elementen die voorzien zijn van houten latten bieden een warm contrast aan de grijze vloer en de donkere plafonds. Het kantoor krijgt hierdoor de ‘looks’ van een atelier, gecombineerd met de sfeer van een fijne werkruimte.

Interieur Bikker architectenbureau
Interieur van het nieuwe kantoor van Bikker architectenbureau
Spreektafel en garderobe architect Bikker
De spreektafel en ingebouwde garderobe in de houten lattenwand

Toekomst

De verbouwing van het pand is gericht op de lange termijn. Er zijn daarom duurzame materialen van hoge kwaliteit toegepast om hiermee de houdbaarheid van het interieur te waarborgen.

Interieur kantoorruimte architectenbureau Bikker Nieuwpoort

Glazen vloer in ons architectenbureau
Een glazen vloer biedt een doorkijk en daglicht in ons architectenbureau
Team nieuw kantoor Bikker architectenbureau
Ons team heet u van harte welkom in ons nieuwe kantoor

Zie ook ons kantoor in deze reportage: ‘De voordelen van een gietvloer op kantoor

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur