Moderne schuurwoning

Bij het ontwerpen van deze schuurwoning was het uitgangspunt om een moderne woning te realiseren met een prettige, warme sfeer. Door een combinatie van mooie, contrasterende materialen en speelse vormen is een passend geheel ontstaan.

Deze moderne schuurwoning is ontworpen voor een kavel in een landelijke omgeving. Door het eigentijdse metselwerk te combineren met houtaccenten ontstaat een landelijk en natuurlijk karakter waardoor de woning opgaat in de omgeving.

schuurwoning modern straatbeeld
schuurwoning modern straatbeeld

Schuurwoning

De term ‘schuurwoning’ komt van de relatief eenvoudige, heldere vorm van dit type woningen. Net als de traditionele boerenschuren wordt er een volume toegepast met één bouwlaag en een kap. Dit ontwerp is een afgeleide van dit type woning. Als aanvulling op dit basisprincipe zijn er diverse elementen toegevoegd om het woongenot te versterken. Zo zijn er grote glaspartijen ontworpen die omkaderd worden door randen van zink en beton, gecombineerd met houtaccenten.

schuurwoning modern stucwerk
schuurwoning modern stucwerk

Glas

Aan de achterzijde van de schuurwoning is veel glas toegepast. Het glas wordt omkaderd door een veranda die als een wit element met stucwerk uit de woning steekt. Door het contrast met het donkere metselwerk blijft de hoofdvorm van de schuurwoning intact. De veranda creëert een geleidelijke overgang tussen binnen en buiten.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur