Moderne aanbouw woning

Deze woning had oorspronkelijk een vrij gesloten achtergevel. Hierdoor miste de opdrachtgevers de relatie tussen het interieur en de achterliggende tuin. Het creëren van een moderne aanbouw bood de gelegenheid om het woongenot aanzienlijk te vergroten.

Onze opdrachtgevers wilden naast extra ruimte met deze moderne aanbouw ook een aparte bijkeuken die zou aansluiten op de aanbouw. Hiermee werd voorkomen dat de oude keukendeur de enige toegang zou zijn van buiten af. Door het bijbouwen van een bijkeuken te combineren met een moderne aanbouw met veel glas, ontstond veel toegevoegde waarde aan de woning.

Moderne aanbouw
Moderne aanbouw

Moderne aanbouw

De woning is gebouwd in 2007. Er was dus nog geen sprake van veroudering. Om een mooi contrast met de huidige woning te maken, hebben we gekozen voor een modern ontwerp. Hierbij hebben we aluminium kozijnen met smalle profielen en grote glasvlakken gecombineerd met een aluminium kader aan de buitenzijde. Dit kader creëert als het ware een lijst die de moderne puien omsluit. Het vestigt van buitenaf de aandacht op de woonruimte en laat duidelijk zien dat het een nieuwe ingreep is in een bestaande woning. Door het contrast ontstaat er rust in het aanzicht. Ook geven de grote, glazen puien veel licht in de woning en creëert het een fijne relatie met de achterliggende tuin.

Detailfoto aluminium kader in de moderne aanbouw
Detailfoto aluminium kader in de moderne aanbouw
Interieur moderne aanbouw met stalen schuifdeuren
Interieur moderne aanbouw met stalen schuifdeuren

Schetsontwerp

Het project is gestart met het opstellen van een schetsontwerp. In het schetsontwerp is de moderne aanbouw in verschillende varianten weergegeven. Op die manier konden de opdrachtgevers kiezen welk type ontwerp het beste bij hun wensen paste. We hadden met name variatie aangebracht in de verdeling van de glazen puien die binnen de kaders geplaatst zouden moeten worden. Na afstemming van de schetsen hebben we de moderne aanbouw volledig technisch uitgewerkt in enkele goede bouwtekeningen. Ook hebben we een omschrijving opgesteld van alle materialen en wensen zodat een aannemer precies zou weten wat de wensen zijn en hoe het geheel gemaakt moet worden.

Schetsontwerp moderne aanbouw
Schetsontwerp moderne aanbouw

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur