Verbouwing jaren zeventig woning

In Leerbroek ontwierpen we de verbouwing van deze vrijstaande jaren '70 woning. Door het toepassen van witte gevels, een rieten dak en houtaccenten ontstond een ware metamorfose van het geheel.

De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1976. De verbouwing van de jaren zeventig woning werd in nauwe samenwerking met de eigenaars uitgevoerd. De bewoners komen uit een familie van rietdekkers. Het stond daarom vast dat er een rieten dak op de woning zou moeten komen. De rest van de woning moest nog ontworpen worden. We hebben als architectenbureau samen met de bewoners gekozen voor een witte gevel. Hierdoor konden we een mooi contrast met het riet creƫren.

Verbouwing jaren 70 woning Leerbroek
Verbouwing jaren ’70 woning Leerbroek
Oude situatie
Oude situatie

Entreepartij

Er is veel aandacht besteed aan de entreepartij. Deze heeft zijn vorm gekregen met een zadeldak. Hierdoor wordt de aandacht naar het juiste punt getrokken. Dit is namelijk de ingang van de woning. Het vele glas in de entreepartij geeft het benodigde licht. Het zorgt ook voor de ruimtelijkheid in de entreehal en aangebrachte vide. Op deze manier biedt het geheel een doorkijk vanaf de voortuin, door de woning heen op de achterliggende tuin. De verbouwing van deze jaren zeventig woning omvat dus zowel de woning als de tuin.

Gevel na verbouwing jaren 70 woning
Gevel na verbouwing jaren ’70 woning

Tuin

In de tuin van de woning zijn nog twee bijgebouwen gerealiseerd. Een daarvan is een bijgebouw die ook een rieten kap heeft. Door deze metamorfose is de woning weer toekomstbestendig. Het casco van de oude, voormalige woning is gebruikt om een eigentijds beeld neer te zetten. Hierdoor kan de woning weer generaties behouden blijven.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur