Jaren 30 woning bouwen

Het uitgangspunt bij dit project is het bouwen van een woning in jaren 30 stijl, met een moderne twist. Dit project laat zien dat deze combinatie erg goed samengaat!

De uitstraling van deze woning wordt bepaald door invloeden van de jaren 30 stijl. Maar wat is nu eigenlijk kenmerkend voor de jaren 30 stijl? Horizontale lijnen worden benadrukt en er zijn vaak kleine uitbouwen terug te vinden. Dit is goed te zien in het ontwerp. Naast het rechthoekige hoofdvolume zijn er diverse volumes die uit het huis steken. Verder dragen de ruime overstekken en het rode metselwerk bij aan deze uitstraling.

Woning in jaren 30 stijl
Woning in jaren 30 stijl

Jaren 30 woning

Omdat deze woning zo is opgebouwd, biedt het veel ruimte. Een voorbeeld hiervan is het hoge, zwarte uitstekende deel op de zijgevel. Hierin is de toegang naar de woning ontworpen. Het vele glas geeft zowel op de begane grond als op de twee verdiepingen veel licht en ruimtelijkheid in de hal. De vlakverdeling van de ramen geven de indruk van een modern glas-in-lood, wat kenmerkend is voor de jaren-dertig stijl.

Modern interieur

Voor het interieur is gekozen voor een moderne inrichting. Naast drie ruime slaapkamers op de verdieping, is er op de zolder een extra kamer en een grote bergruimte ontworpen. De naastliggende garage is opgesplitst in een werkruimte en een berging. Deze jaren-dertig nieuwbouwwoning biedt zo alle leefruimte die de opdrachtgever voor ogen had. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich twee grote, openslaande deuren. Deze terrasdeuren sluiten aan op een groot terras. Hierachter bevindt zich nog een stuk tuin die uitloopt in een 2e terras aan het water. De hoofdopzet van de tuin en de indeling van het terrein is meegenomen in het ontwerp van onze architect.

Detail dakkapel jaren 30 woning
Karakteristiek detail in de jaren 30 woning

Unieke jaren 30 woning

Verder spelen meer zaken een rol bij het ontwerpen van een jaren-dertig woning. Onze ontwerpen worden, naast een bepaalde visie, ook gevormd door de locatie, beleving, wensen en behoefte van onze opdrachtgevers. Op deze manier is elk ontwerp herkenbaar voor de opdrachtgever en uniek in zijn soort. Zo ook deze woning.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur