CPO project Maasland

Door een creatieve samenwerking tussen de toekomstige bewoners en ons als architect zijn er vijf royale gezinswoningen tot stand gekomen. De woningen zijn gebouwd in CPO, wat betekent dat de kopers zelf veel invloed hebben gehad op het ontwerp.

De bewoners hadden bij dit project de wens om de woningen een eigen identiteit te geven, onderscheidend ten opzichte van de bestaande woningen in de wijk. Ook was er de wens om ruime woningen te realiseren. Samen bouwen in een CPO project bood hiervoor de uitkomst.

CPO project Maasland
CPO project Maasland

Royale CPO woningen

Doordat er heldere kaders waren qua beeldkwaliteit, was er creativiteit nodig bij dit project om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Eén van de gestelde eisen was dat de kap direct vanaf de tweede woonlaag moest beginnen. Er was hierbij echter geen maximale hoogte vastgesteld. Hierdoor is de karakteristieke, royale kap ontstaan van dit CPO project. De twee hoekwoningen hebben een hoge uitbouw aan de zijkant van de woning waarin het trappenhuis is gerealiseerd. Door de raampartij aan de bovenkant van de uitbouw komt veel daglicht naar binnen. De toekomstige bewoners zijn trots op hun project en wilden graag in het ontwerp laten zien dat de woningen middels een CPO project zijn ontstaan. Ondanks de strenge eisen vanuit de welstand, is er een onderscheidend karakter bereikt door het toepassen van unieke elementen in het gevelbeeld. Een voorbeeld hiervan zijn de stoere betonnen elementen naast de entree, met het huisnummer erin, en ook de karakteristieke, royale kap.

Van buiten één geheel, van binnen uniek

Het blok heeft als geheel één samenhangende identiteit, terwijl iedere woning uniek is. Iedere woning is ontworpen met verschillende breedtematen en verschillende indelingen. Zo zijn de woningen exact ingedeeld naar wens van de bewoners. De bewoners uit het CPO project zeggen over hun project op hun Facebook-pagina:

“Twee jaar na oplevering zijn wij nog steeds erg tevreden hoe dit project is verlopen en raden dit ook zeker aan. Zeggenschap over je eigen woning en alles in 1 keer zoals jij dat wilt.”

De kopers zijn tijdens het proces bijgestaan door Daverveld Woonprojecten. De woningen zijn gebouwd door BM van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam.

Feestelijk moment tijdens het behalen van het 'hoogste punt'
Feestelijk moment tijdens het behalen van het ‘hoogste punt’
Huisnummer in het beton bij het CPO project in Maasland
Huisnummer in het beton bij het CPO project in Maasland

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur