CPO project Langerak

Vanuit een drietal initiatiefnemers is het CPO project in Langerak ontstaan waarbij wij als CPO architect en CPO adviseur betrokken zijn geweest. Het resulteerde in 17 gevarieerde woningen in een nieuwe, sfeervolle wijk.

Op initiatief van een drietal starters is het CPO project in Langerak ontstaan. Vanuit de gemeente was de wens om eerst de vertreklocaties in Langerak op te vullen en zodoende werd de locatie van de voormalige basisschool de plek van bestemming voor het CPO project. De straat van de nieuwe buurt heeft dan ook de bijpassende naam ‘Schoolplein’ gekregen.

CPO project Langerak blok rijwoningen
CPO project Langerak blok rijwoningen
Vrijstaande woning in CPO Langerak
Vrijstaande woning in CPO Langerak

CPO

Een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) houdt in dat er op initiatief van toekomstige bewoners een nieuwe buurt wordt ontwikkeld. De initiatiefnemers nemen hierin het voortouw, van de aankoop van de grond tot het ontwerp en ontwikkeling van het plan. Doorgaans is een CPO project gericht op starterswoningen maar in dit project ook op senioren en doorstromers.

CPO project Langerak - samen ontwerpen
CPO project Langerak – samen ontwerpen
Eerste paal CPO Langerak
Eerste paal CPO Langerak

Architect & CPO Adviseur

Nadat de vereniging CPO Langerak werd opgericht, is ook de samenwerking met ons als architectenbureau ontstaan. In dit project hebben wij de kopers zowel begeleid als architect maar ook als CPO adviseur. Dit houdt in dat we niet alleen de woningen ontworpen hebben maar ook als adviseur de groep bijstonden in hun rol als projectontwikkelaar. Op basis van de wensen van de bewoners zijn in dit project verschillende woningen ontstaan. Het project omvat in totaal zeventien woningen: boven- en benedenwoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen en een vrijstaande woning. De bouw is uitgevoerd door aannemer Stout uit Hardinxveld-Giessendam.

Een CPO project vraagt veel initiatief en tijd van de toekomstige bewoners, maar er hangt dus tevens een financieel voordeel aan omdat je een aanzienlijk schaalvoordeel kunt behalen. En doordat je zo intensief met elkaar samenwerkt in een CPO project ontstaat er een hechte band met je aanstaande buren. Een goede basis voor een fijne, nieuwe buurt.

Ontwerp CPO Langerak
Ontwerp CPO Langerak – stedenbouwkundig ontwerp

 

CPO project Langerak ontwerp woningen
CPO project Langerak ontwerp woningen
CPO Langerak 2-onder-1-kapwoningen
CPO Langerak 2-onder-1-kapwoningen

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur