CPO Noordeloos

Deze zes woningen zijn ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, ook wel 'CPO' genoemd. Dit houdt in dat de bewoners zelf het initiatief genomen hebben om met elkaar het project te ontwikkelen vanaf de grondaankoop tot en met de oplevering.

De zes woningen zijn gebouwd in het centrum van het historische plaatsje Noordeloos. Door deze historische context hebben we gekozen voor een modern ontwerp welke is opgebouwd uit traditionele, natuurlijke materialen zoals steen, beton, hout, glas en zink. Het unieke van het ontwerp is dat we het samen met de zes bewoners vormgegeven hebben. De bewoners hebben veel keuze gehad in het ontwerp van hun plattegrond, de gevels en de posities van de woning.

Cpo noordeloos modern
CPO project van zes woningen in Noordeloos
Details cpo noordeloos
De woningen zijn ontworpen met een moderne, strakke uitstraling

CPO procesbegeleider

In het plan zijn zes woningen opgenomen waarvan één vrijstaande seniorenwoning. Deze mix tussen jong en oud geeft sociale cohesie in de wijk en het bracht een leuke dynamiek tijdens het ontwikkelproces. Naast ons werk als architectenbureau hebben we de CPO-groep ook begeleid als procesbegeleider. Stap voor stap werkten we met de groep toe naar de aankoop van de grond, het verkrijgen van de vergunningen, het vinden van een aannemer en het begeleiden van de bouw.

Gevels materialen cpo noordeloos
In de gevels van de woningen zijn verschillende materialen en accenten verwerkt
Straatbeeld cpo noordeloos
Het uiteindelijke straatbeeld van de rijwoningen in Noordeloos

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur