CPO project Groot-Ammers

In Groot-Ammers hebben starters met budgetten vanaf € 145.000 V.O.N. in de vorm van een CPO vereniging het initiatief genomen voor de bouw van vijftien starterswoningen.

De vereniging heeft in zijn architectenkeuze ons bureau geselecteerd als architect. Hiermee werd een leuk en uitdagend ontwerpproces gestart. De resultaten zijn 15 mooie, gevarieerde en duurzame woningen die ondanks hun verschillende gevels toch één mooi geheel vormen.

CPO Groot-Ammers
CPO Groot-Ammers

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit vijftien starterswoningen. De woningen zijn verdeeld over blokken van vijf en tien woningen. De bewoners hebben zelf invloed gehad over het uiterlijk van hun gevels. Hierdoor ontstond een gevarieerd, kleurrijk geheel. Vervolgens hebben we alle wensen en ideeën verwerkt tot één totaalontwerp.

Achterzijde CPO Groot-Ammers
Achterzijde CPO Groot-Ammers

Samen droomhuizen ontwikkelen

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is in Groot-Ammers een uitkomst voor starters op de woningmarkt. Het houdt in dat starters de handen ineenslaan en zelf het initiatief nemen voor het bouwen van een nieuwe ontwikkeling. De toekomstige bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het hele proces, van bouwgrond tot ontwikkeling. De bouwkavel voor dit CPO project is gevestigd op de locatie ‘Zuid-Oost’. De vereniging is bij de ontwikkeling extra ondersteund door adviesbureau BIEB (Bouwen In Eigen Beheer) uit Eindhoven.

€ 100.000 CPO subsidie

De provincie Zuid-Holland heeft een cheque van 100.000 euro overhandigd aan gemeente Liesveld. Dit bedrag is bedoeld als CPO subsidie. De vereniging betaalt hiermee een groot deel van de ontwikkelkosten. Nadat de subsidieregeling in Zuid-Holland gestart is, heeft de voormalige Gemeente Liesveld (tegenwoordig Gemeente Molenlanden) als eerste gebruik gemaakt van de subsidie.

CPO subsidie in ontvangst nemen door de initiatiefgroep
CPO subsidie in ontvangst nemen door de initiatiefgroep

Duurzaamheid

Bij de start van dit project is met de gemeente afgesproken om de nieuwe woningen 10% duurzamer te maken dan de landelijk gestelde eis. Een leuke uitdaging die helemaal past binnen de visie van ons architectenbureau! Door onder andere zonwering toe te passen op de zuidgevel en te kiezen voor goede isolatie hebben we deze eis dan ook ruimschoots behaald. De bouw van de woningen is uitgevoerd door aannemer BM van Houwelingen.

Vooraanzicht CPO Groot-Ammers
Vooraanzicht CPO Groot-Ammers

 

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur