Centrumplan Gouderak

Voor de herinrichting van het centrum van Gouderak hebben wij een ontwerp gemaakt waarin wonen, zorg en maatschappelijke doeleinden samen gaan.

De eerste fase bestaat uit 26 woningen. De fasen hierna bestaan uit de bouw van winkels met woningen en het herbestemmen van een bank tot zorggebouw. De plannen hebben geen seriematige uitstraling. De gevels geven iedereen zijn eigen huis en zorgen voor een gezellig straatbeeld. Ondanks de variatie bevat het ontwerp rust en samenhang.

Situatie centrumplan Gouderak
Situatie centrumplan Gouderak
Gevelontwerp centrum Gouderak
Gevelontwerp centrum Gouderak

Iedereen een eigen huis

Het ontwerp van dit centrumplan voorziet in een gevarieerd woon- en leefmilieu. Het plan bevat ruimte voor een combinatie van wonen, zorg en maatschappelijke doeleinden. Het unieke gevelbeeld is kleinschalig, vriendelijk en heeft een dorps karakter.

Straatbeeld woningen Gouderak
Straatbeeld woningen Gouderak

Starters en senioren

Op het eerste gezicht verwacht je één woning achter iedere gevel, maar dit is niet het geval! De woningen op straatniveau zijn twee gevels breed. En daar waar het kan is onder de woning op straat niveau nog een woning gesitueerd met dezelfde breedte. De bovenste woning is voor starters bestemd en de andere woningen voor senioren. De verschillende typen woningen zijn met kleur aangegeven in het onderstaande overzicht:

Verdeling van de bouwblokken in de woningen
Verdeling van de bouwblokken in de woningen

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur