Landelijk huis met rieten dak

Deze landelijke woning met rieten kap is ontworpen in samenhang met het perceel en de omgeving. Binnen in de woning is veel licht, ruimte en een landelijke sfeer aanwezig.

Dit is een ruim, landelijk huis. Het gaat op in de prachtige omgeving door het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, baksteen en hout. Hierdoor past de woning goed in de sfeer van de omgeving. Bij dit project zijn wij van ontwerp tot oplevering betrokken geweest als architect én interieurarchitect.

Landelijk huis
Landelijk huis met rieten dak
Interieur landelijk huis
Interieur landelijk huis

Natuurlijke lijnen

In het ontwerp is zijn veel natuurlijke lijnen verwerkt, om het landelijke karakter van het huis te versterken. De dakkapellen zijn in ronde bogen uitgevoerd en het dak is voorzien van een kleine ronde glooiing welke dient als overkapping boven de entree van de woning. Bij binnenkomst valt je meteen de ronde lijnen van de trap op. Het daglicht dat binnen komt door één van de dakkapellen speelt met het lijnenspel van de trap. Een mooi detail dat de natuurlijke uitstraling van het landelijke huis mooi naar voren laat komen.

Landelijk huis - situatie op perceel
Landelijk huis – situatie op perceel

Ruim landelijk huis

Het huis biedt op de begane grond ruimte aan een ruim woon- en eetgedeelte. Ook is er naast de woonkamer een aparte kantoorruimte gemaakt ter plaatse van de erker op de voorgevel. In de hal wordt via een ruime vide de verdieping bereikt. Hier zijn 4 ruime slaapkamers en 1 badkamer aanwezig.

Entreehal met trap landelijk huis
Entreehal met trap in het landelijk huis

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur