2 onder 1 kap in landelijke stijl

In Groot-Ammers is deze 2 onder 1 kapwoning ontworpen naar de voorkeur van de opdrachtgevers. Het resultaat is een gevarieerd gevelbeeld met hierachter ruime woningen, passend in de omgeving.

Deze twee onder een kap woningen zijn in landelijke stijl gebouwd. Ze liggen aan een historisch polderlint in het dorp Groot-Ammers. Op de locatie was voorheen een boerderij aanwezig. Tussen het polderlint en de achtergelegen wetering zijn smalle kavels gelegen. Dit resulteert in woningen die evenwijdig met de weg gesitueerd worden.

Twee kap landelijke stijl

Het lange gevelfront is visueel onderverdeeld in twee aparte woningen. Deze twee woningen, die samen de twee onder een kap vormen, vallen binnen één bouwmassa. Beide woningen zijn in landelijke stijl uitgevoerd. Er is gedacht aan de nodige verfijning in de gevels en aan variatie in bouwstijlen. Daarom lijken het toch twee geheel verschillende woningen.

twee onder één kapwoning in landelijke stijl
2 onder 1 kapwoning in landelijke stijl

Beter een goede ’twee onder een kap buur’

De woningen zijn samen met de bewoners ontworpen. Daarom was grote verscheidenheid mogelijk. Deze diversiteit aan wensen en de gewenste stijlkenmerken zijn door ons gevat in één samenhangend totaalbeeld. De indelingen van de twee woningen onder een kap zijn geheel verschillend. Elke woning heeft immers zijn eigen inval van zonlicht. Ook verschilt het zicht op het omliggende landschap. Als architectenbureau kennen wij de regelgeving en procedures als geen ander. Bij bouw en verbouw heb je te maken met overheid en milieu. De bewoners van de twee onder een kap in landelijke stijl zijn door ons begeleid vanaf de eerste schetsen tot en met de begeleiding van de bouwwerkzaamheden. Daardoor zijn de bewoners zonder problemen door alle procedures geloodst.

2 onder 1 kapwoningen in landelijke stijl gebouwd
Straatbeeld van de andere zijde van de 2 onder 1 kapwoning

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur