Landelijke woning ruim ontworpen

Om zoveel mogelijk leefruimte te creëren voor deze landelijke woning in het polderlandschap van Alblasserdam, hebben we op een unieke manier gebruik gemaakt van het kavel.

Het ontwerp van deze landelijke woning kenmerkt zich door de ruimte. Er is in de woning erg veel ruimte aanwezig. Dit komt door iets dat je op het eerste gezicht niet ziet. Er is namelijk onder het huis een grote kelder ontworpen. Hierdoor is de garage onder het huis gerealiseerd in plaats van naast de woning. Daarbij zorgt de kelder ervoor dat de bovenliggende ruimte optimaal gebruikt kan worden. Zo is er in de woning meer leefruimte. Bovendien wordt op deze manier het uitzicht rondom de woning niet belemmerd.

Landelijke woning - resultaat na het bouwen
Landelijke woning – resultaat na het bouwen

Licht en ruimte

Het ontwerp van de voor- en zijgevels is vrij ingetogen. Het kent een landelijk karakter. Dit landelijke karakter in het ontwerp wordt onder andere gerealiseerd door de roedes in de ramen en het donker gebeitste houtwerk. Aan de achterzijde van de woning zijn veel grote, glazen puien toegepast. Hierdoor ontstaat een weids uitzicht naar het mooie polderlandschap. Bovendien brengt dit veel licht in de woning.

Aanbouw in de achtertuin

Landelijke woning van binnen en buiten

De indeling van landelijke woning is zo ontworpen dat er vanuit zoveel mogelijk ruimtes uitzicht is op, en connectie is met de omliggende tuin. Het landelijke karakter wordt op deze manier van binnen versterkt doordat de buitenruimte als het ware naar binnen wordt gehaald. Maar ook de door ons ontworpen trap heeft een grote bijdrage aan het landelijke karakter. De trap, die vanaf de kelder tot de 1e verdieping loopt, is ontworpen in een half ronde vorm. De vloeiende lijnen van deze vorm dragen bij aan de natuurlijke beleving van de binnenruimte.

Trap in het interieur en geveldetails van de woning

Woning - vooraanzicht met aan de linkerzijde de inrit naar de naar de garage / kelder
Landelijke woning – vooraanzicht met aan de linkerzijde de inrit naar de naar de garage / kelder

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur