Ontwerpen van een verbouwing

Het verbouwen van een woning is een uitdagend en leuk proces. De bestaande woning legt beperkingen op en vraagt om een creatief plan. Als architectenbureau nemen wij u mee in dit proces. Als gids begeleiden wij u, van grove naar fijn, in alle stappen die genomen moeten worden.

Team van Architektenburo Bikker BV
Team van Architektenburo Bikker BV

Het ontwerpen van verbouwingen en renovaties voor woningen wordt vaak aan ons toevertrouwd. Het is erg leuk en uitdagend om door de huidige sfeer heen te kijken. We bedenken creatieve oplossingen voor vernieuwd gebruik. Daarbij zoeken we altijd naar een totaaloplossing voor binnen en buiten. Onze ideeën voor het ontwerpen van een verbouwing bieden een ’thuis’ dat past bij uw situatie en het huidige pand.

Verbouwing jaren 70 woning Leerbroek
Verbouwing jaren 70 woning Leerbroek

De oriënterende fase is van essentieel belang. Allereerst speelt de haalbaarheid een belangrijke rol. Door onze ruime ervaring zijn we met een bezichtiging en eventueel opvolgend advies goed in staat u een idee te geven van uw mogelijkheden. We luisteren als architect graag naar uw wensen en ideeën en vinden het leuk om te adviseren over de creatieve kansen die een woning u biedt. Verder adviseren wij u ook graag over de technische aandachtspunten, de procedures en mogelijkheden qua financiën en planning. De planning hangt met name af van de aard van de ingrepen en daarmee de benodigde vergunningen.

Houtconstructie in het zicht op overloop na verbouwing boerderij
Houtconstructie in het zicht na verbouwing woning

Na de oriënterende fase hebben we één of meerdere gesprekken waarin we uw wensen, ideeën en mogelijkheden bespreken. Hoe beter we u kennen, hoe beter we een thuis voor u kunnen creëren. Na een nader vooronderzoek naar de locatie en het vastleggen van de uitgangspunten starten we met schetsen. Deze schetsen omvatten niet alleen de gevels maar ook het interieur en de relatie tussen de woonruimtes en de omliggende buitenruimtes.

Schetsontwerpen Architektenburo Bikker BV
Schetsontwerpen Architektenburo Bikker BV

We zijn hierbij niet gebonden aan een bepaalde stijl, we streven er wel altijd naar om de karakteristieke aspecten van een pand en een locatie optimaal te combineren met de sfeer en uitstraling waarin u zich thuis voelt. Ook gebruiken we de schetsen om de plannen in een vroeg stadium af te stemmen met de gemeente, welstandscommissie en/of monumentencommissie indien er sprake is van een monument. Nadat de schetsen akkoord zijn bevonden werken we de plannen gedetailleerd voor u uit op technisch niveau. Hiermee kunnen wij voor u de benodigde vergunningen volledig uitwerken, aanvragen en coördineren. Tijdens deze uitwerking begeleiden we u graag in alle keuzes voor materialen, installaties, duurzaamheid, etc.

Inpassing van stalen deuren bij een aanbouw
Inpassing van stalen deuren bij een aanbouw

Nadat de vergunningen zijn afgegeven, kunnen we u aanvullend begeleiden in de voorbereiding en uitvoering van de verbouwing. Indien het gewenst is, verwerken we bij een verbouwing, naast de nieuw te realiseren onderdelen, altijd herstel- en restauratiewerkzaamheden in een uitgebreide werkomschrijving. Hiermee staan al uw detailwensen voor het ontwerpen van een verbouwing tijdig op papier en weet de aannemer precies waarmee hij moet rekenen in de calculatie.

aanpasbaar-gebouw
Bouwbegeleiding bij één van onze projecten

Tijdens en na de renovatie kunnen we u begeleiden in de keuzes voor interieur en afwerking. We bieden hierin altijd maatwerk en zijn in staat om zowel de verbouwing te begeleiden als met u mee te denken als interieurarchitect. Zo ontstaat er een mooi geheel wat helemaal past bij uw woonwensen.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur