Witte, landelijke woning

Deze nieuw gebouwde landelijke woning is staat in de gemeente Vijfheerenlanden. De uitstraling van de woning wordt bepaald door het rieten dak en de landelijke elementen.

De opdrachtgevers kwamen bij ons architectenbureau met de wens om de woning niet te groot over te laten komen. Ook wilde ze graag een rieten dak en een speelse opzet van het dak. Het ontwerp bestaat in de basis uit een witte woning die op de eerste verdieping afgewerkt is met zwarte, horizontale planken. Hierdoor wordt de hoogtewerking doorbroken en ontstaat er een mooie overgang tussen het witte stucwerk op de gevels en het rieten dak. Door een extra volume aan de zijkant van de woning ontstaat het beeld van meerdere daken die in elkaar grijpen. Dit geeft de woning een mooie, passende uitstraling.

Landelijke woning wit gestuct rieten dak
De landelijke woning, bezien vanaf de straat

Speelse indeling

In samenhang met het rieten dak is er voor gekozen om met blank hout te werken voor de luiken, kolommen en de voordeur. Dit geeft de woning haar vriendelijke, landelijke karakter. Ook maakt dit het contrast subtieler tussen de witte en zwarte onderdelen van de gevels. Het blank hout is ook in het interieur doorgezet bij verschillende elementen. Aan de achterzijde is de woning opengewerkt met veel glas. Ook is er een gastenverblijf aanwezig, een ruime veranda en een garage. Onder de woning is een kelder gerealiseerd als extra opslagruimte. Op de eerste verdieping bevinden zicht drie ruime slaapkamers met een speelse indeling.

Interieur landelijke woning houten trap
Het interieur van de landelijke woning – de trap bezien vanaf de eerste verdieping
Interieur landelijke witte woning blank hout
Diverse blank houten onderdelen in de hal en de overgang van de woonkamer naar de hal
Landelijke woning wit gestuct banner
De wit gestucte gevel van de landelijke woning

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur