Nieuwbouw landhuis

Gelegen aan de dijk en te midden van het polderlandschap is dit prachtige, riante nieuwbouw landhuis in landelijke stijl te vinden.

Het landhuis is gebouwd op een ruim perceel. Waar nu de nieuwbouw van dit landhuis is gevestigd, stond vroeger een boerderij. Hierdoor is er veel ruimte aan de voor- en achterkant van de riante woning. En riant is het landhuis zeker, het totale project omvat een woonoppervlakte van ruim 300 m2 en circa 1000 maan inhoud.

Nieuwbouw landhuis
Nieuwbouw landhuis vooraanzicht

Nieuwbouw landelijk landhuis

Een landhuis is een benaming voor een riante vrijstaande woning in een landelijke omgeving. Een landhuis kan echter in allerlei bouwstijlen ontworpen worden. Omdat dit nieuwbouw landhuis te midden van het polderlandschap én aan de dijk gesitueerd is, was het voor de opdrachtgevers erg belangrijk dat het nieuwbouwproject als vanzelfsprekend in het landschap zou passen. Daarom is er voor dit project gekozen voor een landelijke bouwstijl.

Nieuwbouw landhuis
Nieuwbouw landhuis achteraanzicht

Ruimte in het polderlandschap

Het landhuis is omgeven door ruimte. Aan de voorzijde is dit ingevuld met een vijver. De vijver draagt bij aan de statige uitstraling van het landhuis. De tuin is in zijn geheel laag begroeid gehouden zodat het wijde uitzicht op de omgeving behouden blijft en de tuin als het ware onderdeel uitmaakt van het polderlandschap.

Nieuwbouw landhuis
Nieuwbouw landhuis terras

Open karakter landhuis

Het landhuis is met een open karakter ontworpen. Zo is er een vide geplaatst voor een open ruimtebeleving en connectie met de leefruimtes. Verder is er veel uitzicht op de polder. De landelijke omgeving wordt als het ware naar binnen getrokken. Het landhuis telt o.a. vier slaapkamers en een bergzolder. Het landelijke karakter komt naar voren in verschillende kenmerken en details, zoals de sierlijke schouw van de open haard, houten balken in het plafond en de natuurstenen vloer. Aan de buitenkant is er gewerkt met bakstenen die lijken op een klassieke IJsselsteen. Ook is er een rieten dak toegepast.

Nieuwbouw landhuis Groot-Ammers
Nieuwbouw landhuis Groot-Ammers

Van schets tot oplevering

Als architect van dit landhuis zijn we van schets tot oplevering betrokken geweest. Samen met de opdrachtgever werkten we vanaf het schetsplan van grof naar fijn. Na het ontwerp en de bouw van de woning bood het de opdrachtgever de gewenste luxe, kwaliteit en uitstraling.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur