Landelijke villa aan de Giessen

Hoe bouw je een ruime, landelijke villa op een locatie met begrensde bestemmingsplanvoorschriften? Deze kaders vroegen om een creatief ontwerp.

De uitdaging van dit project was het optimaal benutten van de ruimte, ondanks de restricties rondom het bouwvolume en de hoogte. We hebben in de ontwerpfase dan ook veel zorg besteed aan een optimale ruimtebenutting. Dit hebben we gerealiseerd met een lage goothoogte en een volledige onderkeldering van de woning. Ook de garage is meegenomen in de landelijke stijl van de villa.

Landelijke villa bouwen
Eindresultaat na het bouwen van de landelijke villa

Opgaan in de omgeving

De woning is mooi gelegen aan het water van de Giessen. Door het plaatsen van meerdere erkers en uitbouwen met grote glasoppervlakten, is er veel licht en ruimte ontstaan binnen in de villa en is er een prachtig uitzicht over de Giessen mogelijk gemaakt. Het rieten dak met groot overstek zorgt ervoor dat de landelijke villa opgaat in de omgeving en geeft de villa een luxe uitstraling. De dakkapellen en loggia’s zorgen voor licht op de verdieping. Ze zijn relatief sober en ingetogen ontworpen. Hiermee blijven ze ondergeschikt aan het dakvlak waardoor het rieten dak de contouren van het ontwerp kan gaan bepalen. De loggia’s zijn inpandig zodat dit geen invloed heeft op de contouren van het ontwerp. Hiervan is alleen een sparing in het dakvlak zichtbaar.

Garage landelijke stijl
Garage in bijpassende landelijke stijl

Totaalconcept landelijke villa

Door ons niet alleen op het ontwerp van de woning te richten, maar het geheel als totaalproject op te pakken, is alles in harmonie met elkaar. Het terrein, de tuinindeling, de garage en delen van het interieur zijn allemaal speciaal ontworpen en op elkaar afgestemd. Het resultaat is met recht een landelijke villa te noemen. De woning is gebouwd door Aannemer Den Dunnen uit Hardinxveld-Giessendam. De kelder vormde hierbij een uitdaging doordat er sprake is van een ondergrond van veengrond en een relatief hoge waterstand. Door te werken met lokale partijen weet iedereen tijdens het bouwproces hoe hier optimaal mee omgegaan kan worden.

Landelijke villa
Straatbeeld van de landelijke villa

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur