Adeleck en Heeren aan de Lek

In Groot-Ammers is aan de Lek een multifunctioneel gebouw door ons ontworpen. In het gebouw bevinden zich vijf appartementen waarin zorg verleend kan worden. Ook is in het souterrain een restaurant Heeren aan de Lek opgenomen.

Het woongebouw omvat twee penthouses en drie appartementen. Deze eenheden zijn geschikt gemaakt voor het verlenen van intensieve zorg. Er is ook een kleinere eenheid aanwezig die speciaal opgezet is voor het verlenen van palliatieve / terminale zorg. De koppeling met het restaurant zorgt voor een hoog serviceniveau van de zorg. Alle kennis van de initiatiefnemers over deze vormen van zorg zijn door ons meegenomen in het ontwerp van de plattegronden en de gevels. Hierdoor functioneert het gebouw heel goed voor de beoogde functies.

adeleck groot ammers heeren aan de lek nieuwbouw architect bikker
Voorzijde met de entree van Adeleck
zij aanzicht adeleck heeren aan de lek
Zijgevel van het gebouw met de ingang van restaurant Heeren aan de Lek

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit een wit gestucte, rechthoekige bouwmassa. In de voorgevel zijn horizontale lijnen aangebracht om de benodigde gelaagdheid aan te brengen. De donkere kozijnen en ramen vormen perforaties in het grote, witte volume. Samen met de markiezen vormt het geheel een klassieke uitstraling. Dit geeft het gebouw een sfeervol woonkarakter. Het hoogteverschil tussen de weg aan de voorkant en de hoger gelegen woonlagen is opgelost door een hoge entreepartij te creƫren. Deze is voorzien van grote, blankhouten, dubbele deuren in combinatie met een glas-in-loodraam en een donkere, houten omlijsting. Hiermee wordt de entree van het pand benadrukt en wordt de gevel opgedeeld in meerdere vlakken.

entree adeleck groot ammers architecten bikker
Entreepartij Adeleck Groot-Ammers

Achter de deuren wordt het centrale trappenhuis bereikt waarvoor een sierlijke, houten trap ontworpen is. Aan het restaurant is een donkere uitbouw gerealiseerd. Hiermee blijft het hoofdvolume intact maar krijgt het restaurant toch de nodige extra vierkante meters vloeroppervlak. Aan de achterzijde van het gebouw is een balkonstructuur ontworpen in een passende stijl. Deze balkons zijn tegen het gebouw aan gerealiseerd. Deze balkons geven het restaurant in het souterrain de nodige beschutting op het buitenterras.

restaurant bistro wijbar heeren aan de lek
Restaurant bistro Heeren aan de Lek in het souterrain van het pand

Houtskeletbouw

Het gehele gebouw is gerealiseerd in houtskeletbouw. Dit betekent dat er geen betonnen wanden, daken of verdiepingsvloeren in het pand aanwezig zijn. Dit geeft een hoge mate van duurzaamheid, comfort en gezondheid van het binnenklimaat. De houten elementen zijn zodanig ontworpen dat er een optimale isolatie is ontstaan van geluid, warmte en koude. In samenwerking met diverse leveranciers hebben we alle bouwkundige oplossingen op technisch niveau uitgewerkt.

trappenhuis adeleck groot ammers
Trappenhuis Adeleck
banner adeleck heeren aan de lek groot ammers
Totaaloverzicht van het pand gelegen aan de rivier de Lek

Gerelateerde projecten