Start verkoop elf woningen Ameide

Na een periode van ontwerpen, uitwerken en voorbereiden is het moment aangebroken. De verkoop is gestart van de elf woningen in het historische hart van Ameide.

Energieneutrale herenhuizen in project de Meelfabriek Ameide

Het project voor de verkoop van elf woningen is opgedeeld in zes herenhuizen en vijf rijwoningen. Bij de herenhuizen is de uitwerking van de voorgevels zeer zorgvuldig en rijk aan details. Hiermee ontstaat een gevarieerd gevelbeeld. Dat doen we met materialen, kleuren en hoogtes. De zijgevels zijn ontworpen als zichtgevels. Hierdoor is elke gevel in het project van hoge kwaliteit. De rijwoningen passen qua ontwerp goed bij de arbeiderswoningen in de wijk. Het ontwerp is bescheidener en minder uitbundig gedetailleerd. Desalniettemin omvatten de woningen veel ruime. Er is veel aandacht besteed aan het toepassen van goede materialen. Dit zorgt voor een mooie, rustige uitstraling.

Energieneutrale rijwoningen Meelfabriek Ameide
Energieneutrale rijwoningen bij project de Meelfabriek in Ameide

Beschermd stadsgezicht

Het ontwerpen van woningen op een gezichtsbepalende locatie in het beschermd stadsgezicht van Ameide is een bijzondere opgave. Sinds 1992 is het centrum van Ameide vanuit de overheid beschermd als stadsgezicht. Er is nog steeds veel historische bebouwing aanwezig. Het centrum is dus een bijzonder gebied om nieuwe woningen te mogen ontwerpen.

Project de Meelfabriek in Ameide
Project de Meelfabriek in Ameide

Verkoop energieneutrale woningen

De zogenaamde ‘EPC-waarde’ van de elf woningen ligt onder de ‘0’. Dit betekent dat de woningen het label ‘Energieneutraal’ mogen voeren. Energieneutraal houdt in dat de gebouwgebonden energievraag, bij normaal gebruik, zelf opgewekt wordt. Hierbij moet gedacht worden aan het energieverbruik van de verwarming, koeling en ventilatie. De zonnepanelen zijn zo geplaatst dat het historische karakter van het plan niet verloren gaat. Naast de zonnepanelen wordt er een lucht-water warmtepomp met energieklasse A++ toegepast. Deze heeft geen buitenunit. Daarbij wordt er warmteterugwinning toegepast in de ventilatie met een rendement tot wel 90%. In de warme zomermaanden kan het systeem voorzien in top-koeling van de woningen.

Meer over het project en de duurzame installaties van de energieneutrale woningen is te vinden in de verkoopbrochure van het project.

Energieneutrale herenhuizen in project de Meelfabriek Ameide
Energieneutrale herenhuizen in project de Meelfabriek in Ameide

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur