Presentatie bidboek ‘Vredebest’

De Stichting Stadsboerderij Vredebest uit Nieuwpoort heeft ambitieuze plannen gemaakt voor de herbestemming van deze rijksmonumentale stadsboerderij. Als plaatselijk architectenbureau zijn we al vanaf het eerste begin betrokken als architect bij deze plannen.

ontwerp architect bikker stadsboerderij vredebest nieuwpoort 1

Deze eeuwenoude stadsboerderij ligt midden in het fraaie Nieuwpoort. Het pand is vanuit een legaat overgedragen aan de Historische Kring Nieuwpoort. Vanuit deze organisatie werd een aparte stichting Stadsboerderij Vredebest opgericht om vorm te geven aan een vernieuwde invulling (en daarmee het behoud) van het monument.

Stadsboerderij Vredebest in 1965
Stadsboerderij Vredebest in 1965 – foto via de RCE

Verduurzaming

De plannen omvatten de restauratie en verduurzaming van het pand. Dit wordt gecombineerd met een toekomst waarin het dienst doet als ontmoetingsplaats voor inwoners en belangstellenden. Daarnaast moet het pand een motor zijn voor sociaal-recreatieve ontwikkelingen in Nieuwpoort. In een vrijstaand bijgebouw zal een luxe, aantrekkelijke vakantiewoning gecreƫerd worden. De opbrengsten hiervan zullen bijdragen aan de instandhouding van het complex.

Onze visie als architect op de invulling van de stadsboerderij
Onze visie als architect op de invulling van de stadsboerderij

Subsidies

Op een feestelijke bijeenkomst is het bidboek van het plan overhandigd aan mevrouw Willy de Zoete, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. De stichting gaat zich de komende tijd verder oriƫnteren op subsidies en sponsoren voor het plan.

Overhandiging van het bidboek aan de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland
Overhandiging van het bidboek aan de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur