1e paal Montapacking Molenaarsgraaf

Ruim een jaar geleden woedde er een brand in de hoofdvestiging van het bedrijf Montapacking in Molenaarsgraaf. Met het slaan van de eerste paal is de bouw begonnen van een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor.

Als architect zijn we vanaf het eerste moment na de brand betrokken geweest bij de plannen om nieuw te bouwen op deze locatie. Hierbij was het uitgangspunt om de bouwmogelijkheden te optimaliseren maar gelijktijdig ook de oude fundering en heipalen zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. De start van de bouw werd op feestelijke en ludieke wijze gevierd tijdens het slaan van de eerste paal.

Door ‘hooggeëerd publiek’ vanuit het ‘koningshuis’ werden diverse officiële handelingen verricht. Een medewerker van Montapacking werd door hen verkozen tot interim-burgemeester, waarna hij de officiële eerste paal mocht slaan voor de nieuwbouw.

De 'koning' en 'koningin' namen waren onderdeel van de feestelijke eerste paal
De ‘koning’ en ‘koningin’ waren onderdeel van de feestelijke viering van de eerste paal

Samenhang met polderlandschap

De opslagruimte in het distributiecentrum is nodig voor de logistieke afhandeling die Montapacking verzorgt voor ruim 450 webwinkels in heel Nederland. Dit doet Montapacking vanuit elf vestigingen in Nederland. De nieuwbouw is vormgegeven in samenhang met het omliggende polderlandschap. Er is veel hout toegepast in het ontwerp van het kantoor. Ook wordt er veel groen toegepast in de omliggende buitenruimtes. Meer over het project vindt u op de projectpagina.

Montapacking Molenaarsgraaf bedrijfspand architect Bikker
Montapacking Molenaarsgraaf bedrijfspand architect Bikker

Viering op YouTube

Tijdens de viering van de eerste paal is een video gemaakt van de gebeurtenissen. De video kunt u hieronder bekijken:

Zie ook: Burgemeester Nino slaat eerste paal Montapacking

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur