Notariswoning aan de Giessen

Deze woning is gebouwd op een breed en relatief ondiep perceel aan de rivier ‘de Giessen’. In het ontwerp hebben we gezocht naar een manier om deze verhouding goed te benutten.

Het ontwerp van deze notariswoning kent namelijk niet één typerende stijl. De woning heeft een passende combinatie van klassieke, moderne en landelijke elementen. Door een goed doordacht ontwerp is er een gebalanceerde samenhang ontstaan en is er één geheel gerealiseerd.

Notariswoning in modern - klassieke stijl
Notariswoning met moderne, klassieke en landelijke elementen

Wonen aan de Giessen

Een notariswoning kenmerkt zich door het gebruik van symmetrie en klassieke elementen. Door te werken met symmetrie wordt de breedtewerking van het perceel goed benut. Dit woningtype was dus precies waar dit project om vroeg. Door de brede achtergevel van de notariswoning is er tevens een prachtige beleving van de ligging aan de Giessen ontstaan. De woning is voor een deel uitgebreid in het bijgebouw naast de hoofdwoning en met een grote kelder onder het volledige oppervlakte van de woning is er aan ruimte geen gebrek.

Notariswoning - achtergevel

Details notariswoning

In het ontwerp zijn veel mooie details geïntegreerd. Zo zijn er overstekken met houten klossen gemaakt en zijn de gevels bekleed met luiken. De gevels zelf zijn opgetrokken uit metselwerk in een speciaal ‘Noors verband’ met stenen in een ‘Hilversums’ formaat.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur