Nieuwbouw moderne woning

Het concept van ons ontwerp bestaat uit een eenvoudige vorm met een asymmetrische kap. Hiermee wordt een geleidelijke overgang gecreëerd van de achterzijde van de woning naar de achterliggende weilanden. Daarnaast past de vorm bij de schuurachtige volumes die de omgeving van deze woning kenmerken.

De gevels van de woning zijn voorzien van wit keimwerk. Hierdoor krijgt het gebouw een frisse en moderne uitstraling. Om een extra gelaagdheid aan het ontwerp toe te voegen, hebben we donkere, zinken gevelbekleding toegepast op verdiepingshoogte. Het contrast tussen het wit en het zink zorgt voor terughoudend karakter van de kap als afdekking van het volume.

moderne woning duurzaam architect bikker
Het straatbeeld van de moderne woning
witte moderne woning zink glas architecten bikker
Zijkant van de woning met de witte gevel, grote ramen en gevelbekleding van zink

Zonnedak

Een belangrijk kenmerk van dit project is de integratie van zonnepanelen in het dak. Dit wordt ook wel een ‘zonnedak’ genoemd. Duurzaamheid speelde een cruciale rol in de wensen van onze opdrachtgevers. We hebben er daarom ook naar gestreefd om de oplossingen visueel goed te integreren in het ontwerp. Door de zonnepanelen in het dak te integreren, zijn de panelen integraal onderdeel geworden van het dak.

zonnepanelen geintegreed zonnedak architect bikker
Op het zonnedak zijn de zonnepanelen zorgvuldig geïntegreerd en weggewerkt in het dakvlak

Panorama

Aan de achterkant van de woning biedt het prachtige uitzicht over de polder een mooi panorama. Om hiervan optimaal te kunnen genieten, hebben we een veranda toegevoegd waarmee, in combinatie met de lage goothoogte, een geleidelijke overgang ontstaat van binnen – via de veranda – naar de tuin en het open landschap.

moderne woning tuin bikker architectenbureau
Vogelvlucht van de moderne woning met aangrenzende tuin
zijgevel moderne woning zink gevels wit gekeimd architect bikker
In één oogopslag zicht op de overgang tussen de tuin en de inpandige veranda

Licht en ruimte

Binnen in de woning hebben we gestreefd naar een open en lichte sfeer. De woonkamer is ontworpen met een open verbinding naar boven. Hiermee wordt een gevoel van ruimte en licht gecreëerd. De kap komt hiermee in het zicht waardoor je niet alleen buiten maar ook binnen het gehele volume kunt ervaren. Op deze manier wordt er binnen het beperkte bouwvolume toch een optimaal ruimtelijk gevoel gecreëerd in het interieur.

interieur ruim open vide architect bikker moderne woning
Het interieur biedt veel licht en een ruimtelijk gevoel
deur staal trap staal met hout bikker architecten
Een binnendeur van staal vormt een mooie combinatie met een stalen trap met houten treden

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur